5. 05 - 2019. DALMATINKO KUP, SPLIT

Spartakova budućnost, mlade fudbalerke 2002. i 2005. godište, uzele su učešće na četvrtom međunarodnom turniru "Dalmatinko kup 2019" u Splitu, koji je održan od 2. do 5. maja 2019. godine.
Turnir ima međunarodni karakter, a namenjen je za mlađe kategorije. Osim dečaka učestvovalo je i 16 ekipa devojčica u dve uzrasne kategorije, U-14 (mlađe od 14 godina) i U-17 (mlađe od 17 godina). Fudbalerke Spartaka su učestvovale u obe konkurencije.

KATEGORIJA U-17 (2002. godište)
Prvog dana turnira, u petak 3. maja, mlade Golubice su deklasirale ŽNK Kamen Podbablje (Imotski) sa više nego ubedljivih 10:0. Golove su postigle: Anđela Ž. Marković (1), Marija Rajić (3), Natalija Obradović (2), Staša Đokić (1), Tatjana Milosavljević (1) i Vanja Petrović (2).

 


Gornji red: Sara Radosavljević, Staša Đokić, Vanja Petrović, Anđela Maljan, Tatjana Mirosavljević, Anđela Ž. Marković, Martina Kujundžić i Zorana Abraham.
Dole: Kristina Nađ, Marija Rajić, Natalija Obradović, Georgina Pataki, Teodora Marki, Gabrijela Jović i Darisa Ademi

U drugoj utakmici Golubice su rezultatom 5:0 porazile ŽNK Vrčevo (Zadar). Golove su postigle: Natalija Obradović (2), Staša Đokić (2) i Teodora Marki (1).
U trećoj utakmici domaće fudbalerke ŽNK Marjan (Split), poražene su sa pristojnih 4:0, pa je ŽFK Spartak zauzeo prvo mesto na tabeli.
U polufinalu ŽFK Spartak se kao pobednik grupe "A" sastao sa drugoplasiranom ekipom iz grupe "B", sa ŽNK Donat (Zadar). Spartak je pobedio 2:1 golovima Natalije Obradović (2).
U završnici takmičenja, u finalnoj utakmici, ponovo su se sastali ŽFK Spartak i ŽNK Marjan. Spartak je po drugi put pobedio ekipu Marjana sa identičnih 4:0 i osvojio pobednički pehar četvrtog Dalmatino kupa.

Za najboljeg strelca je proglašena Natalija Obradović, dok je Marija Rajić proglašena za najbolju igračicu turnira.

KATEGORIJA U-14 (2005. godište)
U grupi uzrasta do 14 godina, "golubice" su turnir započele prilično pomirljivo. Prve dve utakmice su remizirale, i to protiv ŽNK Donat (Zadar) i protiv ŽNK Neretva (Metković), u obe utakmice identičnim rezultatom 1:1. U trećoj utakmici protiv ŽNK Split su zabeležile pobedu od neverovatnih 14:0 i tako se spasile od ispadanja.
Zanimljivo je da su prvu fazu čak tri ekipe završile sa istim brojem bodova (5), pa su odluku o polufinalisti odlučivali penali. Izvođenje penala je bilo dramatično. Ipak, na kraju, "golubice" su se dokopale željenog polufinala.

 

U polufinalnom susretu protiv ŽNK Rijeka, mlade "golubice" su posustale u završnici meča, pa su Riječanke uspele da izjednače, a na kraju i da pobede (4:2). Zanimljivo je da su "golubice" tu utakmicu izgubile na penale, na isti način kako su se domogle polufinala.

Utešnu utakmicu za treće mesto protiv ŽNK Marjan (Split), Spartakove "golubice" su dobile sa 2:0, a golove su postigle Anđela "Anči" Marković i Monja Jošić.

Anđela "Anči" Marković je proglašena za najboljeg strelca turnira u uzrastu do 14 godina. Po opštem mišljenju ŽFK Spartak se u obe konkurencije predstavio u lepom svetlu. Prikazana je kvalitetna i lepa igra, a plasmani obe ekipe su respektabilni.

Gornji red: Zoja Topalov, Tamara Ivković, Milica Gaković, Nađa Uvalin, Milica Maljković i Milica Šarić.
Dole: Anđela Topolski, Maša Ninković, Anđela "Anči" Marković, Monja Jošić, Dušića Lekić, Nikoleta Praštalo i Anđela Radonjić

 

 


Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo