4. 03 - PRIPREME ZA SEZONU 2013/14

Spartak želi prolazak u top 32, ali ekipa u pripreme ne ulazi kompletna. Zbog angažmana u inostranstvu Spartak su napustile Jelena Čanković, Marija Radojičić i Gael. Takođe, iz kluba su otišle igračice koje zbog jake konkurencije u klubu nisu bile zadovoljne svojom minutažom. U kruševački Napredak su otišle Mirela Tenkov i Stefana Daničić, a Marija Čubrilo je u potrazi za novim klubom.

Prozivka igračica je zakazana za 2. jul 2013. godine. Odmah nakon prozivke ekipa odlazi na Zlatibor. Planiralno je da se prva faza obavi od 3. do 10. jula na Zlatiboru. Druga faza bi se nastavila u Banji Koviljači i trajala bi od 11. do 18. jula. Od 21. jula planirano je odigravanje 4 kontrolne utakmice međunarodnog karaktera sa timovima iz okruženja.

21. jula u Subotici je odigrana utakmica sa ekipom Segedina (Szegedi AK), a početni udarac je izvela Jelena Čanković koja odlazi u špansku Barselonu. Spartak je ostvario ubedljivu pobedu.


Zajednički snimak pre odlaska Čankovićeve u Španiju

24. jula Golubice su u Apatinu bile bolje od "zečica" iz Osijeka 2:1 (1:0). Ekipa iskusnog Zvonimira Kolaka je par dana ranije deklasirala fudbalerke beogradske Crvene zvezde sa 9:0. Osijek se takođe priprema za kvalifikacije u Ligi šampiona.

27. jula u Subotici je odigrana utakmica protiv MTK Hungaria. Šampionke Mađarske predvodio je novi trener Peter Međeš (Peter Medgyes) koji je očigledno dostojna zamena za bivšeg trenera Turocki Šandora (Turtóczki Sándor). Turocki je u međuvremenu postavljen za selektora mađarske U-19 reprezentacije. Mađarice su bile bolje (0:2), a golove su postigle Anita Padar i Timea Gal.


Zajedno šampionke Srbije i Mađarske


31. jula u Subotici je odigrana druga kontrolna utakmica sa ekipom Osijeka. Spartak je ponovo bio bolji od Osječanki 5:3 (0:1). Golove za Spartak su dale Nahi (2), Milena Nikolić, Ines i Jelena Čubrilo dok su golove za Osijek postigle Maja Jopčak, Mateja Andrlić i kapitenka Violeta Baban.


Zajedno šampionke Srbije i Hrvatske

 

Pred početak kvalifikacionog turnira Spartak je pojačan sa dve igračice iz Obale Slonovače, Ines Enrehi (Ines N'rehy) i Žoze Nahi (Estelle Marie Josée Nahi). Obe igračice su članice nacionalne selekcije, ali bez većeg međunarodnog iskustva osim na Afričkom šampionatu u ženskom fudbalu (AWC). Procenjeno je da prethodna pojačana dovedena u zimskom prelaznom roku; Tijana Krstić, Kristina Krstić i Nikoleta Nikolić, neće predstavljati neophodnu prevagu

 

 


Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo