3. 12 - SEZONA 2019/20

Spartak je sezonu započeo furiozno nižući pobedu za pobedom do konačnih 14 pobeda od 14 utakmica. Golubice su postigle 69 golova dok su primljena svega dva. Sa po jednim golom su Spartakovu golmanku Milicu Kostić počastile dve mlade i veoma talentovane fudbalerke; Mina Čavić (ŽFK Zemun) i Ana Barjaktarević (ŽFK Sloga).

Vredno je napomenuti da je 13. novembra 2019. godine debitovala protiv zemunske Sloge najmlađa Spartakova "seniorka", petnaestogodišnja Marija Maja Rajić. Preporuku za prvi tim donele su njene izvanredne partije u mlađim kategorijama, kao i priznanje za najboljeg igrača na međunarodnom turniru u Splitu.

Verbalne čarke na relaciji Crvena zvezda – Spartak su nastavljene. Trener crveno-belih Aleksandar Petrović daje provokativnu izjavu pred meč drugog kola sa Spartakom. Izjavu je objavio Sportski žurnal pod naslovom "Petrović: Borba za primat". Deo Petrovićeve izjave nije naišao na dobar prijem kod nekih članova rukovodstva plavo-bele ekipe. Spartak je utakmicu dobio sa ubedljivih 0:3, i odmah požurio da uzvrati Petroviću istom merom.

"Kada pretendent na šampionski tron svoj prvi šut ka golu protivnika uputi u 63. minuti, pa i taj ode nebu pod oblake, onda bi upravu beogradskog kluba trebale da zabrinu olako date izjave verbalnih autopromotera i njihova na delu neutemeljena stručnost."

Da li je ova primedba imala uticaj na one koji odlučuju u Crvenoj zvezdi ili je u pitanju bila samo puka koincidencija, nebitno, ali mesto šefa stručnog štaba je povereno drugom stručnjaku.

KAD KOVID-19 POKUCA NA VRATA

Svet je zahvatila pandemija virusom Kovid-19. Zaraza se brzo širila. Zabranjeno je prisustvo publike dvoranskim sportovima i samo je bilo pitanje dana kada će ista sudbina pogoditi i fudbal.

Poslednje 14. kolo liga takmičenja odigrano je 15. marta 2020. godine. ŽFK Spartak je na svom stadionu bez prisustva publike ugostio ekipu Radnički-1923. Istoga dana u večernjim časovima u Srbiji je zbog pandemije uvedeno vanredno stanje. Obustavljena su sva fudbalska takmičenja i trenažni procesi, a ekipa je raspuštena na neodređeno vreme.
Po propozicijama je preostalo da se do okončanja takmičarske sezone odigra još šest utakmica u plej-ofu i plej-autu, kao i utakmice za Kup Srbije u ženskom fudbalu. U momentu pisanja ovog teksta nije poznato kada i na koji način će sezona biti okončana.

ODLUKA U POSLEDNjI ČAS

Odbor za hitna pitanja FS Srbije je na sednici održanoj na Đurđevdan, 6. maja 2020. godine, doneo odluku da se Super i Prva liga Srbije za žene, kao i Razvojna liga mlađih kategorija završe prema ostvarenom plasmanu zaključno sa 15. martom 2020. godine. Plej-of i plej-aut se neće igrati. Da nijedan klub ne bude oštećen iz Super lige niko neće ispasti, a ulazak u viši rang će biti dozvoljen. To znači da će naredna sezona umesto 8 timova Super liga brojati 10 timova.

Ovom odlukom Spartak je u godini kada obeležava 50 godina od svog osnivanja, ozvaničio osvajanje 11. šampionske titule. Takođe je stekao pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligi Šampiona i da još jednom pokuša da ostvari preostalu neispunjenu želju – prolaz u 1/8 finala UEFA Lige šampiona.

 

U sezoni 2019/20 nastupale su sledeće igračice, poslagano po azbučnom redosledu imena:
Adrijana Derviši, Alina Baka, Alina Rosa da Kosta, Anastasija Ćirić, Biljana Ilić, Vesna Milivojević, Violeta Slović, Dajana Mihajlović, Đovana Dos Santos, Živana Stupar, Iv Barns, Kajla Adamek, Krstina Tanasković, Hejli Lukas, Maraja Vilijams, Milana Golubović, Marija Rajić, Milica Denda, Milica Kostić, Mira Delgadiljo, Moli Fidler, Oršoja Vajda, Sara Pavlović, Tejlor Porter, Tijana Matić, Tijana Filipović

 Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo