3. 03 - Plave ruže za Plave Golubice

Povodom osvajanja titule jesenjeg prvaka i obeležavanja četiri decenije od osnivanja kluba, u svečanoj sali hotela Patria u Subotici, 18. decembra 2010. godine, je održana "Plavo-bela zabava".


Dragoljub Ljiljak, majstor za fudbal i koktele

Bivši fudbaler Trepče, Olimpije i Spartaka, koktel majstor Dragoljub Ljiljak, oduševio je zvanice svojim umećem u spravljanju raznobojnih napitaka. U oficijelnom delu programa dodeljena su priznanja veterankama prve generacije Spartaka (Željezničara): Ruži Demšedi, Janji Vilov, Olgi Cupać, Katarini Manjok i Miri Poljaković.


Priznanje za veteranke - Katarina Manjok

Zvanicama su predstavljene dve mlade igračice, Jelena Čanković i Aleksandra Savanović. One u dogledno vreme treba da budu okosnica tima za budućnost.


Budućnost koja dolazi Jelena Čanković i Aleksandra Savanović

Takođe je predstavljen i aktuelan tim "Plavih Golubica", a svakoj od njih je uz plavu ružu poklonjen i ručni sat. Nakon torte na četiri sprata prisutne je do kasno u noć zabavljao specijalni gost, Ljuba Aličić, dokazani prijatelj kluba, sportski radnik i estradni umetnik sa svojim bendom.

Za ovu svečanu priliku novinar Jovan B. Stefanović i snimatelj Mihajlo Popov su uradili promotivni film pod naslovom "Rezultat za bisernicu", koji je prikazan tokom večeri. U filmu Jovan B. Stefanović kaže:

Golubice su bile briljantne! U svim elementima fudbalske igre su dominirale. Pokazale raskoš talenta, ali i sve drugo, što su usvajale, marljivo radeći na treninzima. One su u stvari, simbol te fudbalske lepote, tog fudbalskog umeća, ako hoćete i šarma, koji je uvek krasio ŽFK Spartak, ali i one druge lepote, vizuelne, unutrašnje!

I zaista, ima čovek šta da vidi, kako van terena, tako i na terenu! Ove devojke plene u pravom smislu reči! Dar su kako svojim porodicama, tako i zemlji u celini, Spartaku ali i Subotici, koja ih danas slavi i kuje u zvezde, jer posle 40 godine titula je stigla na krajnji sever naše zemlje!


Danijela Pinter i Mirjana Novković

Ovo je rezultat za bisernicu, za zlatni ram - da se ova slika pamti i nikad zaboravi, jer kad to nisu dugi niz godina mogli da urade muškarci, da osvoje titulu i donesu je u Suboticu, uradile su devojke, prave pravcate heroine! Njima u čast zborim ovo, za svaki gol, koji upravo gledate, za svaku akciju koja je plod mašte, za svaki zagrljaj, jer ovde svega lepog, ali ljubavi najviše!

ŽFK Spartak je uvek bio stecište devojaka koje su imale cilj, koje su bile fino vaspitane i koje su morale da se povinuju pravilima ponašanja, koja su vladala unutar kluba. ŽFK Spartak je bio i ostao druga kuća, svakom onom čija je noga kročila, unutar zdanja, u kojem su odsedali! Rasadnik i talenata, ali i nečeg drugog mnogo važnijeg. Ovde su se devojke kalile, spremale da kroz sport i fizičku kulturu izrastu u zdrave i sposobne ličnosti za život. To je ta najčasnija misija,koju ima jedan klub skromnih finansijskih mogućnosti, ali klub u kojem je srce veliko kao Subotica, klub koji je pokazao da može sve, apsolutno sve.


Plave ruže za Plave Golubice

Biće i onih koji će se upitati, da li je ŽFK Spartak toliko jak ili su protivnice toliko slabe? Odgovor je vrlo jednostavan. Ove devojke imaju pobednički duh, one rade u zaokruženom sistemu, pod budnim okom stručnjaka, o kojem sam dao svoju reč, ali pod budnim okom jedne uprave, u kojoj predsednik Zoran Arsić sa saradnicima izborio se za dobar kurs, za profesionalan pristup obavezama.


Ljuba Aličić, igranka bez prestanka

Kako li će tek biti u Subotici na leto, kada bude spuštena zavesa, na takmičenje u ovoj godini, u kojoj ŽFK Spartak, pokaza široj sportskoj javnosti, zašto je klub o kojem se danas priča kako u Srbiji, tako i u Evropi.

 Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo