3. 04 - Bitka za bebe

Među prvim akcijama koju su Golubice izvele za privlačenje medijske pažnje, bila je akcija pod nazivom "Bitka za bebe". Ova akcija je potekla od fonda B-92, gde je cilj bio da se sakupi dovoljno novca za kupovinu 100 inkubatora za bolnice u Srbiji. Akcija je bila više nego uspešna. Kupljeno je 117 inkubatora, ali nijedan od tih inkubatora nije uručen subotičkoj bolnici. Pomalo revoltirana grupa Subotičana se okupila oko zajedničkog cilja da se "Bitka za bebe" sprovede isključivo u Subotici, a da se sav prikupljeni novac uloži u kupovinu inkubatora za subotičku bolnicu.

Dragan Kovač i Dario Petrekanović bili su inicijatori ove humanitarne akcije uz veliku pomoć Rotari kluba Subotica, Rotari kluba Palić, JCI Subotica, i nevladine organizacije "Know How". Inicijativi se priključio i ŽFK Spartak odigravanjem humanitarne utakmice protiv "Humanih zvezda".

Sunčanog, ali vraški hladnog 13. novembra 2011. godine na Gradskom stadionu je otpočela dramatična "Bitka za bebe" tačno u 13:00 časova. Nasuprot šampionkama Srbije stajala je ekipa "Humanitarnih zvezda" u kojoj su (između ostalih) nastupili: Anto Franjić (konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici), Đula Mešter (osvajač zlatne olimpijske medalje), Gabor Sagmajster (motociklista učesnik Dakar relija), Nebojša Vojvodić (pevač), bivši fudbaleri Zoran Kuntić i Momir Ćirić, Zoran Njeguš (trener FK Spartak Zlatibor voda) i druge poznate ličnosti.

Iako rezultat nije bio u prvom planu "Golubice" su počastile protivničku ekipu, u kojoj je koordinacija bila na nivou kondicije, sa 3 gola i to već u prvom poluvremenu. U nastavku se dogodio dramatičan preokret pa je utakmica završena sa pomirljivih 3:3. Oficijelni spiker Srđan Olman, inače stendap komičar, proglasio je utakmicu savršeno regularnom i poštenom. Dakle, nameštanja rezultata zvanično nije bilo.

Šalu na stranu, cilj je ostvaren. Jedino je bilo važno da se od prodatih ulaznica, od dobrovoljnih priloga na ulazu u stadion, kao i prodajom dečijih radova učenika subotičkih osnovnih škola, dotacijama Rotari klubova i drugih, nakupilo dovoljno novca da se akcija uspešno završi. Subotička bolnica je dobila svoj inkubator a ŽFK Spartak je u "Bitki za bebe" odneo važnu pobedu i u bitki za medije.

 


Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo