5. 03 - 2017. GODINA TENERIFE

ŽFK Spartak je učestvovao na međunarodnom turniru u Santa Kruzu de Tenerife, Španija. Turnir je nosio naziv "Junajted". Zvanično: "UNITED by Women’s Football 2017".

 

Nakon dva uzastopna osvajanja međunarodnog turnira u Rimu, svima iz uprave subotičkog kluba je bilo jasno da se pripreme za UEFA Ligu šampiona moraju obaviti na mnogo zahtevnijem nivou. Osim toga, turnir u Rimu je nakon samo dve sezone bio ugašen za ženske ekipe.

Odluka je pala na Španiju. Znalo se da će na turniru učestvovati šampionke Portugalije, Sporting iz Lisabona, kao i klubovi iz španske Primere: Madrid, Tenerife, Femargin (CD Femarguín) i Takuense (UD Tacuense). Lepa prilika za nova međunarodna iskustva koju ne treba propustiti. I tako je uprava Spartaka odlučila da Plave Golubice u sklopu letnjih priprema učestvuju na međunarodnom turniru "Junajted" koji se održavao na Kanarskim ostrvima u glavnom gradu Santa Kruzu de Tenerife.

Turnir je održan od 14. do 19. avgusta 2017. godine. Učesnice turnira su bile podeljene u dve grupe. U grupi "B" Spartak je svoju prvu utakmicu odigrao 14. avgusta 2017. godine sa ekipom Madrid CFF.


Marsel Nasimento

Madriđanke su započele meč u žestokom tempu, ali je Spartak uspeo da ih primiri i da od sredine prvog poluvremena preuzme inicijativu. Stalni napadi Golubica su ubrzo urodili plodom. U 31. minutu Nina Dorin postiže gol nakon sjajne akcije i asistencije Marije Radojičić. Konačan rezultat Madrid CFF - ŽFK Spartak 0:1 (0:1). Stručni štab je bio zadovoljan jer su Golubice pokazale evropski kvalitet fudbala, čvrstu igru i disciplinu koja ih je dovela do pobede.

Druga utakmica odigrana je 16. avgusta, a protivnik je španski UD Takuense. Ovoga puta trener Boris Arsić se opredelio za potpuno drugačiji sastav i ispostavilo se da je to bio dobar potez. Posebno se istakla Brazilka Marsel Nasimento koja je postigla het-trik. Konačan rezultat Takuense - Spartak 0 : 7 (0:2). Strelci: Marsel Nasimento (3), Jelena Marenić (2), Tijana Filipović i Violeta Slović.


UDG Tenerife, pobednice turnira

Finalna utakmica turnira je odigrana 18. avgusta između domaćina UDG Tenerife i ŽFK Spartak. Ekipa Tenerifa, članica španske Primere, povela je u 20. minutu. Izjednačujući pogodak stiže 17 minuta kasnije, a strelac je Violeta Slović.

U tvrdoj i neizvesnoj utakmici smenjivale su se akcije, ali promene rezultata nije bilo. Na kraju se pristupilo izvođenju penala. Tek u devetoj seriji odlučen je pobednik. Trema i osećaj odgovornosti su savladali mladu Dunju Mostarac koja je loptu umesto u mrežu uputila pravo u ruke golmanki. Konačan skor Tenerife - Spartak 1 : 1 (penali 9:8).

 

Učesnice turnira su bile: Milica Kostić, Simona Krstanoska, Oršoja Vajda, Violeta Slović, Anđela Frajtović, Marsel Nasimento, Tijana Flipović, Sara Pavlović, Dunja Mostarac, Tijana Matić, Jelena Marenić, Aleksandra Sara Bruč, Marija Radojičić, Nina Dorin, Sara Cetinja, Milana Gulubović i Marina Bradić.

 Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo