5. 04 - 2018. GODINA TENERIFE

Pobednički pehar prošlogodišnjeg međunarodnog turnira "Junajted", zvanično "UNITED by Women’s Football", koji se održavao u Santa Kruzu, glavnom gradu Tenerifa (Kanarska ostrva), pripao je domaćinu turnira, ekipi UDG Tenerife, nakon bolje penal završnice. Golubice" su morale da se zadovolje drugim mestom.

 

Prošlogodišnji turnir je ostavio odličan utisak, kako na igračice tako i na stručni štab, pa je uprava kluba odlučila da ih ponovo stavi na probu. Glavni razlog za učešće na turniru je priprema ekipe za predstojeće utakmice 1/16 finala UEFA Lige šampiona.
Istoga dana u vreme dok su fudbalerke Spartaka putovale za Kanarska ostrva u Nionu je obavljeno izvlačenje parova za 1/16 finala. Spartak je za protivnika dobio minhenski Bajern.

Međunarodni turnir "Junajted" održan je od 18. do 22. avgusta 2018. godine. Ekipe učesnice su podeljene u dve grupe. U grupnoj fazi Spartak je prvu utakmicu odigrao 19. avgusta protiv Malage i uknjižio prvu pobedu rezultatom 1:3.

Već narednog dana, 20. avgusta, Spartak se revanširao prošlogodišnjem pobedniku i domaćinu turnira. ŽFK Spartak - UDG Tenerife 2:1. Sa dve pobede i 6 osvojenih bodova "golubice" su zauzele prvo mesto u prvoj grupi.

U finalnoj utakmici, odigranoj 22. avgusta, sastali su se pobednici grupa Spartak i Sporting. Spartak je nakon boljeg izvođenja penala proglašen za pobednika turnira. Konačan rezultat Sporting de Portugal - ŽFK Spartak 1:1 (6:5).


Violeta Slović preuzima nagradu od organizatora

UČESNICE TURNIRA: Milica Kostić, Oršoja Vajda, Violeta Slović, Anđela Frajtović, Marija Ilić, Kler Marfi, Zorana Abraham, Dajana Mihajlović, Goja Harumi, Tijana Matić, Tijana Filipović, Prisila Okiere, Anđelina Hiks, Alina Baka, Anđela Kričak, Alina Rosa da Kosta, Milana Golubović

 Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo