3. 02 - SEZONA 2009/10

OSTAVKA I IZNUĐENO REŠENjE

Nastavak prolećnog dela takmičenja je pod znakom pitanja. Akoš Ujhelji sa najužim rukovodstvom podnosi neopozivu ostavku. U pisanom obraćanju medijima se kaže:

"Ovim putem obaveštavamo javnost da rukovodstvo Ženskog fudbalskog kluba Spartak - Subotica, u sastavu Ujhelji Akoš predsednik Skupštine, Takač Marta, predsednik Izvršnog odbora i Vitković Aleksandar generalni sekretar kluba, dana 15. 02. 2010. godine podnose neopozivu ostavku na pomenute funkcije.
Bitno je istaći da su izmirene sve obaveze ŽFK Spartaka, i da u momentu ostavke rukovodstva kolektiv nema dugovanja prema trećim licima."


Hitno je sazvana vanredna izborna sednica Skupštine kluba koja je održana 23. februara 2010. godine. Usvojena je ostavka Akoša Ujheljija, a za novog predsednika je izabran Ivan Kljajić. Odluku ko će biti prvi trener tima, rečeno je tada, doneće Izvršni odbor u najkraćem roku kako bi ekipa mogla otpočeti pripreme za nastavak prvenstva.

Izvršni odbor se ubrzo oglasio. Mesto šefa stručnog štaba povereno je dotadašnjem pomoćnom treneru Borisu Arsiću. Strateški cilj kluba se nije menjao - opstanak u Prvoj ligi, po mogućnosti na sredini tabele.

OPRAVDANO POVERENjE

Trenizi se intenziviraju, trenira se svakodnevno. Rekvizita gotovo da nema, pa se improvizuje gde god je moguće. Monika Tot je jednom prilikom ispričala: "Gotovo da ništa od opreme nismo imali. Prazne pivske gajbe iz obližnje kafane postale su nam nezamenljiv rekvizit na treninzima..."

Debitantski nastup Borisa Arsića na mestu šefa stručnog štaba započeo je očekivanim porazom na startu takmičarske sezone. Mašinac je u Nišu slavio rezultatom 2:0. Uprava kluba je i pored poraza bila zadovoljna. Prethodni trener je od Mašinca primao i dvocifren broj golova, pa su dva primljena gola u datom momentu smatrana kao sasvim prihvatljiv rezultat.

U narednim kolima mladi trener niže pobede protiv Požarevca, Sušice, Šapca i leskovačkih Lavica. Klub se uspinje prema vrhu tabele. U 5. kolu Spartak izbija na drugu poziciju zamenivši mesto sa Napretkom koji je pretrpeo poraz od Mašinca. Drugo mesto subotička ekipa je zadržala čak i nakon poraza u 9. kolu od Napretka u Kruševcu ( 4:1). Napredak se ipak na kratko uspeo vratiti na drugu poziciju, ali Subotičanke se od 14. kola ponovo vraćaju na drugo mesto i ne ispuštaju ga do završetka sezone.

U sezoni 2009/10 Spartak je ostvario ukupno 17 pobeda uz dva nerešena ishoda (Mašinac 2:2 i Požarevac 1:1) i tri poraza. Dva protiv kruševačkog Napretka (4:1 i 0:2) i jedan poraz od niškog Mašinca (2:0).

 

Mladi trener Boris Arsić u potpunosti je opravdao ukazano poverenje.

 

 


Prvi deo

Drugi deo

Treći deo

Četvrti deo

Šesti deo