Spartakova škola fudbala upisuje novu generaciju devojčica

Spartakova škola fudbala upisuje novu generaciju devojčica

 

Trenutno se zbog pauze u superligaškom takmičenju ukazala zgodna prilika da vidimo šta rade naše najmlađe buduće šampionke, polaznice fudbalske škole Spartaka. Fudbalsku školu za najmlađe vode Vanja Petrović i Anđela Maljan koje su i same bile polaznice Spartakove škole fudbala, pa su postale fudbalerke i igrale u najvišem takmičarskom rangu. Kada su upisale Visoku školu za obrazovanje trenera odlučile su da prekinu aktivno igranje i opredelile se za trenerski posao. Sada rade sa najmlađom uzrasnom kategorijom po svetski priznatoj metodi Kerver akademije, a pod nadzorom Renata Pirše, trenera kadetske selekcije i Nebojše Brđana, trenera pionirki.

 

 

Vanja i Anđela imaju "na zaduženju" dvadesetak polaznica fudbalske škole koje su raspoređene u dve grupe; mlađa (7-10 godina) i starija (11-12). U ovom uzrastu cilj je da se razvije motorika, uče se osnovne stvari sa loptom, a treneri kod devojčica razvijaju motivaciju i samopouzdanje. Polaznice fudbalske škole igraju tzv. "fudbal 7" (6+1) i to protiv dečaka koji u ovom uzrastu još uvek nemaju prirodom predodređenu fizičku prednost.
Anđela Maljan je rekla da se nedavno u školu upisalo 5 novih devojčica, da su radoznale, spremne da uče i da su veoma poslušne, pa je lako raditi sa njima.

Svake godine potrebna je nova generacija devojčica kako bi se održao kontinuitet. Logično! Devojčice koje su prethodne godine bile u bazi treba da pređu u pionirke, pionirke u kadetkinje, kadetkinje u omladinke itd.
"Spremamo se i uskoro pokrećemo akciju sa željom da privučemo novu generaciju mladih fudbalerki. Akciju ćemo sprovoditi na društvenim mrežama, a obilazićemo i škole i vrtiće. Propagiraćemo ne samo sport, već uopšteno zdrav način života. Naravno da nam je cilj da dovedemo što veći broj devojčica u klub i da otkrijemo talentovane devojčice koje će jednog dana zameniti sadašnje šampionke, zaslužiti dres reprezentacije i igrati u najboljim evropskim klubovima. Želimo, a to nam je i cilj u početku, da se devojčicama fudbal kao sport svidi, da im bude zabavno na treningu, da steknu nova prijateljstva, a kasnije, naravno, da osete i draž takmičenja." - rekla je Anđela Maljan.

 

Spartakova fudbalska škola ima dovoljno kapaciteta i prima sve devojčice bez obzira na uzrast, a o kvalitetu obuke rečitije govore rezultati. Naravno da rezultati u razvoju mladih igračica nisu imperativ kluba, ali se moraju istaći kao dokaz kvaliteta i kontinuiteta obuke. Tako su, na primer, devojčice Spartaka protekle sezone u Razvojnoj ligi (U-15) bile najbolje u Srbiji, a najmlađe pionirke (U-13) su samo u prva dve utakmice ove sezone postigle 36 golova (25:0 protiv Bele Crkve i 11:0 protiv Rume).  

Roditelji koji su zainteresovani za upis svoje dece u školu fudbala, mogu pronaći više informacija na našem sajtu OVDE.

Poslednje novosti

Sportska redakcija RTV „Yu Eco", po 25. put je proglasila najbolje trenere na lokalnom i republičkom nivou. Prigodna svečanost i dodela priznanja održana je u hotelu „Forum" gde su se okupili nagrađeni za ostvarene rezultate u 2023. godini, sportski radnici, članovi Lokalne samouprave, prijatelji…
Velika pobeda protiv Crvene Zvezde i FUDBALSKI odbranjena titula šampiona Srbije. Spartak je u šampionatu Srbije imao samo jedan poraz i u četiri utakmice sa konkurentom Crvenom Zvezdom, čak tri puta je bio rezultatski bolji i slavio. Teren je potvrdio da je Spartak u svakom smislu najbolji…