Spartak Subotica - KuPS Kuopio 2:1 (1:1)

Spartak Subotica - KuPS Kuopio 2:1 (1:1)

 

Subota 9. septembar 2023. od 16:00 časova. Danska, Køge Stadion. Vreme sunčano, prijatno za igru 24°. Sudija Liudmyla Telbukh (UKR).

Spartak prošao u drugu rundu 

Pre početka mini turnira domaćin HB Køge je važio za favorita, ali nakon pobede finske ekipe nad Dankinjama porasle su i ambicije Subotičanki. Na kraju se pokazalo da su opravdano bile ambiciozne iako utakmica nije počela dobro za Spartak.

Već u trećoj minuti KuPS izvodi aut sa desne strane, a lopta je ubačena skoro do peterca. Prosto da čovek ne poveruje da se to može videti u ženskom fudbalu. U gužvi koja se stvorila pred golom najsnalažljivija je bila Aino Kröger koja je iz neposredne blizine poslala loptu u Spartakovu mrežu kraj nemoćne Jefimije Škandro. Dobro je branila Škandro tokom cele utakmice, a u 15. minuti, u situaciji 1 na 1, odbranila je stopostotnu priliku za Finkinje. Jedna duga lopta ubačena je do Lavdie Begolli, ali se proslavila Škandro. Ona je blagovremeno potrčala u susret Begolijevoj i lopta je završila u korneru.

Vođstvo Finkinja trajalo je svega 8 minuta, a proslavila se Doris Boaduwaa koja je u gužvi u šesnaestercu primila loptu i poslala je u mrežu za izjednačenje od 1:1.
Boaduwaa umalo da se proslavi i u 26. minuti kada je postigla gol, ali pogodak nije priznat zbog ofsajda. Iz istog razloga nije priznat ni pogodak KuPS u 89. minuti. Zanimljivo je da je ovaj nevažeći gol postignut na isti način - dalekim izbacivanje lopte iz auta.

Tokom prvog poluvremena odnos snaga je manje-više bio izjednačen uz blagu inicijativu i prednost šampionki Finske. U drugom poluvremenu se može reći da je Spartak preuzeo inicijativu i bio za nijansu bolji, što se odrazilo i na rezultat.

U 63. minuti Ann Makenzi Langdok šalje loptu do Doris Boaduwaa koja se odlično snalazi pred golom i povisuje rezultan na 2:1 za Spartak. Makenzijeva je žarko želela pobedu svoje ekipe i nije prezala od prekršaja. U 48. minuti deliteljka pravde se odlučila da je kazni žutim kartonom. Moglo se očekivati da će stručni štab izvršiti zamenu, ali se to nije dogodilo i Makenzijeva je u 80. minuti dobila i drugi žuti karton zbog čega je morala napustiti igru. Sa igračicom manje, poslednjih 10 minuta, Finkinje su preuzele inicijativu i ozbiljno pretile golu Spartaka, a bilo je i nekoliko zaista opasnih situacija. Ovoga puta Golubice su igrale mudrije nego što su to činile pre dve godine u Holandiji, pa i po cenu opstrukcije igre. Zbog toga je Kaela Hansen dobila žuti karton u 90+2 minuti.

U kući fudbala u Nionu će se održati žreb 15. septembra kada će Spartak saznati ko će biti buduće rivalke.

 

 

Domaćin:

Spartak Subotica

Spartak Subotica

Trener: Boris Arsić


1 Škandro
3 Vučković
5 Slović C
6 Langdok
7 Ostrem
8 Hansen
10 Filipović
11 Boaduwaa
15 Gajić
18 Stupar
20 Ćirić

REZERVE:
12 Mihajlović (GK)
2 Baka
4 Belovan
9 Pavarin
13 Gaković
14 Ilić
16 Šarić
17 Marković
19 Uvalin


Gost:

KuPS Kuopio

KuPS Kuopio

Trener: Tatu Tiihonen


12 Söderström
4 Siren
5 Siren
7 Rochi C
8 Begolli
10 Kröger
17 Hartikainen
20 Sharts
21 Nora
23 Santamäki
30 Silva Santos

REZERVE:
1 Pitkänen (GK)
31 Karjalainen (GK)
6 Kurosaki
9 Forsblom
11 Savolainen
13 Kauppila
14 Hahl
19 Ariyo
24 Kaikkonen
28 Niskanen

Poslednje novosti

Sportska redakcija RTV „Yu Eco", po 25. put je proglasila najbolje trenere na lokalnom i republičkom nivou. Prigodna svečanost i dodela priznanja održana je u hotelu „Forum" gde su se okupili nagrađeni za ostvarene rezultate u 2023. godini, sportski radnici, članovi Lokalne samouprave, prijatelji…
Velika pobeda protiv Crvene Zvezde i FUDBALSKI odbranjena titula šampiona Srbije. Spartak je u šampionatu Srbije imao samo jedan poraz i u četiri utakmice sa konkurentom Crvenom Zvezdom, čak tri puta je bio rezultatski bolji i slavio. Teren je potvrdio da je Spartak u svakom smislu najbolji…