Golubice na prijemu kod gradonačelnika

Golubice na prijemu kod gradonačelnika

Ne mogu baš svi sportisti da se pojave na balkonu Starog dvora, koji je rezervisan za evropske, svetske i olimpijske slavodobitnike, ali i naš grad ima čime da se podiči.

U subotičkoj Gradskoj kući, našoj secesijskoj lepotici, odavno postoji običaj da se za uspešne sportiste i sportske kolektive upriliči svečani prijem, ali od dolaska Stevan Bakića na mesto gradonačelnika, ovaj lep običaj, koji odiše gospodskim manirima, je intenziviran. Nema tog subotičkog sportiste koji je postigao zapažen rezultat, a da ga Stevan Bakić sa svojim saradnicima, Natašom Aleksić članicom GV zaduženom za sport i omladinu i Dejanom Vukovićem generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice, nije primio, pozdravio i čestitao.

Prijem fudbalerki Spartaka upriličen je povodom prolaska prvog kruga kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona. Prijem na praznik, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u neku ruku, pored ogromne moralne podrške i ohrabrenja, nosi i dozu simbolike. Samo jedinstvo i kolektivni duh, uz maksimalno zalaganje i motivaciju, mogu pomoći da se savlada visoko postavljena lestvica uspeha i da se stigne do grupne faze Lige šampiona.

 Fotografije: Nikola Stantić

 

Video prilog RTV Yu Eco & Danijela Pinter

Poslednje novosti

Fudbalerke Spartaka plasirale su se u polufinale Kupa Srbije nakon ubedljive pobede protiv Spartak DOO od 9:0 u četvrtfinalnom susretu. ŽFK Spartak DOO – ŽFK Spartak 0:9 (0:5)Vasiliki 5’, Filipović 8’, 60’,66’, Ćirić 16’, Vago 20’, Coleman 28’, Belovan…
ŽFK Spartak je ostvario pobedu nad ekipom Spartak DOO u okviru 12.kola Super lige Srbije za žene rezultatom 0:5 (0:3). Spartak je pokazao više od igre, što je donelo pobedu plavo-belim Golubicama, dok se mora pohvaliti mlada i talentovana generacija Spartak DOO koja je budućnost srpskog…