4. kolo: Spartak - Crvena zvezda 1 : 0 (1:0)

4. kolo: Spartak - Crvena zvezda 1 : 0 (1:0)

 

Obe ekipe su opravdale epitet derbija. Spartak je bio bolji u prvom delu, a Crvena zvezda u drugom poluvremenu. Poklon gol za Fanny Vago. Sa 3 boda prednosti Spartak se učvrstio na vrhu tabele.

 

4. kolo Super lige Srbije za žene.
Subotica, Gradski stadion. Sreda 04. 10. 2023. od 17:00 časova. Sudija: Jelena Međedović. Mahači: Ivana Jovanović i Aleksandra Kostić. Delegat: Dejan Ivanović. Posmatrač: Suzana Sekulić.
Strelac: Fanny Vago u 12. minuti

 

BORBENO I DO KRAJA NEIZVESNO
Prvo poluvreme odložene derbi utakmice 4. kola bilo je manje-više izjednačeno, ali uz nešto bolju igru domaće ekipe. Prvi šut u okvir gola imala je gostujuća ekipa. Šutirala je Sofija Sremčević u 8. minuti na asistenciju Nine Matejić, ali je Spartakova čuvarka mreže bila na svom mestu.

U 12. minuti golmanka Crvene zvezde, Jovana Petrović, napravila je neoprostivu grešku i loptu poklonila Spartakovoj igračici Fanny Vago. Iskusna mađarska internacionalka nije oprostila grešku i loptu je smestila u mrežu gostujuće ekipe za 1:0. U 29. minuti Dina Blagojević se izborila za loptu kraj smušene i nesnalažljive Spartakove odbrane, ali je prilično loše zahvatila loptu, pa Jefimija Škandro nije imala težak posao.
 
U drugom poluvremenu gošće su pojačale tempo, igrale su agresivnije i bolje kontrolisale loptu, pa su i napadi na gol Spartaka učestali. Žargonski rečeno, gol je stalno visio u vazduhu, ali nije imao ko da ga postigne. Prilike su propuštala oba tima, a najbolju priliku imala je Doris Boaduwaa u 70. minuti, ali se spetljala i propustila 100% šansu. Nedovoljno uigrana odbrana Spartaka, hendikepirana zbog povrede Violete Slović, imala je pune ruke posla, mada su Željka Belovan, En Makenzi i Abigejl Ostrem korektno odradile svoj posao. Kako je utakmica odmicala među igračice oba tima se uvukla nervoza, a ogromnom značaju utakmice i pritisku publike nisu odoleli trener gostujuće ekipe koji je dobio žuti karton i, čini se, glavna arbitarka koja ih je mnogo podelila.

Domaćin:

ŽFK Spartak

ŽFK Spartak

Trener: Boris Arsić


1 Jefimija Škandro
3 Isidora Vučković
4 Željka Belovan
6 Ann Makenzie 
7 Abigail Ostrem
8 Kaela Hansen
9 Fanni Vago  
10 Tijana Filipović (C) 
11 Doris Boaduwaa  75'
15 Aleksandra Gajić  58'
18 Živana Stupar += 90'

Rezerva:
12 Dajana Mihajlović
2 Alina Baka
5 Violeta Slović
14 Biljana Ilić
17 Nađa Uvalin
19 Kamile Pavarin 
20 Anastasija Ćirić


Gost:

ŽFK Crvena zvezda

ŽFK Crvena zvezda

Trener: Goran Nikić


1 Jovana Petrović
2 Nina Čavić
3 Ana Šćepanović  79'
5 Tijana Žarković
7 Anđela Krstić
8 Dina Blagojević
9 Mirela Tenkov  16'  73'
10 Sofija Sremčević
18 Nina Matejić
19 Mina Čavić
20 Tijana Đorđević  90+5

Rezerva:
12 Nevena Eremić
4 Ivana Malijar
6 Margita Vasović
11 Nikolina Milović  73'
13 Aleksandra Ilić
14 Anđela Milovanović
15 Natalija Vorkapić  79'

Poslednje novosti

Sportska redakcija RTV „Yu Eco", po 25. put je proglasila najbolje trenere na lokalnom i republičkom nivou. Prigodna svečanost i dodela priznanja održana je u hotelu „Forum" gde su se okupili nagrađeni za ostvarene rezultate u 2023. godini, sportski radnici, članovi Lokalne samouprave, prijatelji…
Velika pobeda protiv Crvene Zvezde i FUDBALSKI odbranjena titula šampiona Srbije. Spartak je u šampionatu Srbije imao samo jedan poraz i u četiri utakmice sa konkurentom Crvenom Zvezdom, čak tri puta je bio rezultatski bolji i slavio. Teren je potvrdio da je Spartak u svakom smislu najbolji…