U susret novom takmičarskom ciklusu
Postavio Admin: 28. 07. 2016.

Kalendarom takmičenja, koji je Fudbalski savez Srbije nedavno dostavio klubovima, predviđeno je da prvenstvo u ženskom fudbalu počne 17. avgusta. Poslednje 13 kolo u jesenjem delu takmičenja će se odigrati 19/20. novembra, a zatim bi usledila poduža zimska pauza.

Prolećni nastavak sezone počinje 25. marta 2017. godine, kada će klubovi ujedno odigrati poslednje 14. kolo prvenstva.
Po propozicijama takmičenja, a na osnovu ostvarenog plasmana i bodova koji su preneti iz međusobnih susreta u prethodnih 14 kola, formiraju se dve mini lige - Plej-of i Plej-aut. Po četiri ekipe u svakoj mini ligi (u plej-ofu pozicije 1-4 i u plej-autu pozicije 5-8), po dvokružnom sistemu će međusobno odigrati još 6 utakmica nakon čega se utvrđuje konačan plasman na tabeli, proglašava se prvak Super lige i završava se takmičarska sezona (28. maja 2017.).

Liga šampiona 2016/17

Spartak je zbog učešća u Ligi šampiona (23.-28. avgust) i velikog broja utakmica koje bi morao odigrati u veoma kratkom vremenu (5 od čega 3 međunarodne), zatražio od FSS da se utakmice 2. i 3. kola odlože i tako Spartaku povećaju šanse da u međunarodnim susretima postigne što bolji rezultat. U prvom kolu domaćeg prvenstva "plave golubice" će 17. avgusta (sreda) u Kruševcu odigrati utakmicu protiv ekipe Napretka, nakon čega će nastaviti prekinute pripreme za LŠ, a potom ih čeka put za Kardif...

SPARTAK ĆE SEZONU ZAPOČETI U KRUŠEVCU PROTIV EKIPE NAPRETKA