S optimizmom u nove pobede RAZGOVARAMO O NOVOJ SEZONI, O LIGI ŠAMPIONA, ODLASCIMA I POJAČANJIMA...

Početak Superligaških takmičenja za dame u sezoni 2016/17 je na pragu. Za šampionke Srbije će još veći izazov predstavljati predstojeći kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona. Tim povodom smo potražili informacije od Bojana Arsića, sportskog direktora "plavih golubica". Evo šta je izjavio:

Završili smo i drugu fazu priprema pred početak novih takmičarskih izazova koji su pred nama. Zadovoljni smo do sada sprovedenim pripremama u Subotici i Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi. Očekuje nas mnogo utakmica u narednom periodu. Već u utorak počinje nova sezona domaćeg prvenstva, gde gostujemo u Kruševcu, a po povratku nam slede poslednje pripreme pred odlazak na kvalifikacioni turnir u Vels gde ćemo odigrati tri utakmice. Na put za Vels odlazimo 22. avgusta. Cilj nam je da se izborimo za ponovni plasman u 1/16 finala Lige šampiona.

Moram istaći da klub još uvek radi na konsolidaciji igračkog kadra za narednu sezonu. Veći broj igračica je napustio Spartak, pre svega Milena Nikolić koja je prešla u nemački Sand, Gabriela Ngaska Leonie je otišla u španski Atletiko Madrid, Tijana Krstić u slovenačko Pomurje, Sanda Malešević i Marija Ilić su prešle u novosadsku Vojvodinu dok je Olivera Marković prekinula aktivno igranje fudbala. Da situacija bude svima jasna, ponosni smo što naše igračice svoje karijere nastavljaju u jačim evropskim ligama, a njihov odlazak u Nemačku ili Španiju samo je potvrda kvalitetnog rada i rejtinga koji ŽFK Spartak uživa u Evropi.

Imali smo veoma kratak vremenski period da nadomestimo upražnjene pozicije u timu. Još uvek ovaj posao nismo priveli kraju, ali mislim da smo na dobrom putu da pronađemo adekvatna rešenja na svim upražnjenim pozicijama. Neki "eksperti" su prerano otpisali naš klub. Mogu jedino da im poručim da će Spartak na terenu adekvatno odgovoriti svim tim samoproglašenim "šampionima".
Kontrolne utakmice sa Osijekom su ujedno bile debitanski nastup za nekoliko novopridošlih igračica, a posebno nas raduje povratak na teren kapitena Violete Slović, Tijane Matić i Aline Baka koje su duži period odsustvovale zbog povreda. U stručnom štabu nema nikakvih promena. I dalje imamo najboljeg i najkvalifikovanije trenere u svom sastavu i tim sjajnih profesionalaca i operativaca koji rade svoj posao na najvišem nivou. Naš klub se kao i svi drugi klubovi povremeno susreće sa izvesnim problemima, ali oni nisu prepreka za naše visoko postavljene ciljeve. Verujem da ćemo iz svega izaći jači i još bolje organizovani.

Kada je reč o Ligi šampiona, mogu reći da smo obavili analizu naših rivalki. Sve ukazuje da će prva utakmica protiv Breidablika, šampiona Islanda, biti prelomna i odlučujuća za dalji plasman. U pitanju je ozbiljna ekipa sa sjajnim pojedincima koja na kvalifikacioni turnir dolazi u punoj formi direktno iz prvenstva. Neće nam biti lako, ali verujemo da možemo jer imamo cilj, znanje i želju za viši plasman.

Neki "eksperti" su prerano otpisali ŽFK Spartak iz trke za šampionsku titulu. Sportski direktor im poručuje da će Spartak na terenu svim samoproglašenim šampionima pružiti priliku da pokažu do koje su fudbalske lekcije dogurali...