Povratak uzdignutog čela FUDBALERKE SPARTAKA NISU PROŠLE KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA
Postavio Admin: 28. 08. 2016.

Iako fudbalerke Spartaka nisu uspele da prođu kvalifikacije za Ligu šampiona, one se u Srbiju neće vratiti pognute glave. Zauzele su drugo mesto u kvalifikacionoj grupi sa 7 osvojenih bodova koliko ima i prvoplasirana ekipa, ali uz nešto lošiju gol razliku. Ove godine UEFA je primenila drugačiji sistem takmičenja, zbog većeg broja kvalifikacionih grupa i klubova koji su učestvovali u kvalifikacijama, pa nastavak takmičenja imaju samo pobednici grupa.

"Ove godine sistem takmičenja nije nam išao u korist." - rekao je Bojan Arsić, sportski direktor Spartaka. "Prethodnih godina su prolaz u top 32 imale i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Da je ostalo tako Spartak bi bio prva od te dve drugoplasirane ekipe koje bi išle dalje."
I pored toga što Spartak nije uspeo da se kvalifikuje u Ligu šampiona, u klubu nisu nezadovoljni.
"Vraćamo se bez poraza sa osvojenih sedam bodova koliko ima i naš glavni konkurent Breidablik koji je prošao u dalji tok takmičenja zahvaljujući samo boljoj gol razlici. Ovogodišnjim nastupom obezbedili smo novih 2.500 rejting poena i time znatno ojačali naš status u Evropi."

Prvi strateg subotičkih Golubica je još pre odlaska za Kardif realno odmerio mogućnosti svog tima i ulogu favorita prepustio Islanđankama
"Imao sam premalo vremena da nove igračice uklopim u tim. One su imale potrebnu kondiciju, fudbalsko znanje i želju da pobede, ali nam je nedostajao faktor sreće. Zato nemam razloga da bilo kojoj igračici nešto zamerim. Devojke su ostavile srce na terenu, dale su svoj maksimum, dostojno su reprezentovale državu i svoj klub, a to je za svaku pohvalu i zato zaslužuju sve čestitke." - rekao je Boris Arsić.

Po povratku u Srbiju fudbalerke Spartaka neće imati previše vremena da razmišljaju o minulim kvalifikacijama. Čeka ih odigravanje dve odložene utakmice i to na domaćem terenu protiv Obilića i na gostovanju u Zemunu protiv Sloge-Radnički.
U domaćem prvenstvu nakon 3 odigrana kola na tabeli vodi ŽFK Crvena zvezda sa 3 pobede. Na drugom mestu je Sloga-Radnički sa utakmicom manje dok je Spartak na 4. mestu sa 2 utakmice zaostatka.