Selektivno okupljanje FSV TRAŽI NAJBOLJE FUDBALERKE ZA PIONIRSKU I KADETSKU REPREZENTACIJU
Postavio Admin: 01. 10. 2016.

Reprezentativke FS Vojvodine: Pionirke i Kadetkinje

 

PRIPREME ZA NOVE IZAZOVE

U sredu 28. septembra 2016. godine održano je selektivno okupljanje mladih vojvođanskih fudbalerki na stadionu FK "Šajkaš" u Kovilju.

O

vo je prvo zajedničko okupljanje igračica ženske pionirske (U-13) i ženske kadetske (U-15) selekcije Fudbalskog saveza Vojvodine u tekućoj takmičarskoj sezoni. Do kraja sezone u planu su još 3 okupljanja od kojih bi se dva trebala realizovati na proleće. Konačan cilj selektivnih okupljanja je da se na delu vide i neke nove devojčice koje su u međuvremenu stasale i u svojim klubovima se istakle, ali i da se na turniru regiona dostojno reprezentuje region "Sever", kojem pripada FS Vojvodine.

Turnir regiona organizuje FS Srbije tokom meseca maja/juna u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi, a osim "Severa" učestvuju region "Istok", "Zapad" i region "Beograd".

Selektori Renato Pirša (U-13) i Nemanja Savić (U-15) krajnje odgovorno i predano rade svoj posao, što se između ostalog očituje petogodišnjom apsolutnom dominacijom mladih Vojvođanskih fudbalerki na turnirima regiona.

Ove godine u pionirskom uzrastu pozivu se odazvalo 30 devojčica (2004., 2005. i 2006. godište) dok je u kadetskom uzrastu (2002. i 2003. godište) bilo 25 devojčica iz svih krajeva Vojvodine.

Selektor Renato Pirša ističe da je i pored velikog broja talentovanih fudbalerki iz godine u godinu sve teži zadatak da se odbrani epitet najuspešnije ekipe na turniru regiona, što je dobro za napredovanje i razvoj ženskog fudbala u Srbiji.

Iz fudbalske škole ŽFK Spartak, za selekciju FS Vojvodine u kadetskom uzrastu pozvane su: Emina Pervanović, Vanja Petrović i Zorana Abraham.
U uzrastu pionirki na selektivni skup su pozvane i odazvale se: Aleksandra Hajčunk, Anđela Maljan i Georgina Pataki.