Ženski fudbal je sve neizvesniji i dinamičniji
Postavio Admin: 07. 10. 2016.

 

Ženski fudbal je sve neizvesniji i dinamičniji

Pre početka tekuće takmičarske sezone u Super ligi Srbije za žene, više od polovine klubova je medijski pompezno najavilo svoj juriš na šampionski tron. Zanimljivo je da su u tim kalkulacijama pojedini fudbalski "eksperti" aktuelne šampionke Srbije otpisali kao mogućeg kandidata za odbranu titule. Međutim, nakon samo 5 odigranih kola i njima je valjda postalo jasno da će neki od tih verbalnih šampiona biti presrećni ako pređu "crtu" i izbegnu plej-aut.

 

U

odloženoj utakmici 3. kola Super lige Srbije u fudbalu za žene, odigranoj u četvrtak 6. oktobra, sastala su se dva naša najstarija kluba, zemunska Sloga i subotički Spartak. Utakmica je imala presudan značaj za vrh tabele jer su oba tima u prethodnim susretima ostvarila maksimalan bodovni učinak.
Očekivala se zanimljiva i rezultatski neizvesna utakmica u kojoj su gošće važile za favorita, ali su i domaće igračice imale svoje adute. Fudbalerke Spartaka već 6 godina drže šampionski tron u kontinuitetu, dok je zemunska Sloga zadnju titulu osvojila davne 1993/94. godine. Međutim, početkom aktuelne sezone u ŽFK Sloga Radnički dolazi do značajnih promena, kako u organizaciji tako i u kadrovima, pa klub u želji da se vrati na staze stare slave angažuje vrsne srpske fudbalerke od kojih su čak 6 branile boje Spartaka: Ljiljana Gardijan, Marija Radojičić, Kristina Krstić, Sandra Đilas i sestre Čubrilo, Jelena i Marija, od kojih većina njih ima zavidno međunarodno iskustvo.

Uz minimalnu pobedu od 0:1 Subotičanke su se učvrstile na vrhu tabele sa 3 boda prednosti, ali prvenstvo se tek zahuktava. Za vikend se igra 7. kolo Super lige Srbije za žene.

  • Sutra 8. oktobra debitant u Super ligi ŽFK Obilić na svom stadionu dočekuje gradskog rivala Crvenu zvezdu. Stručni štab Obilića je najavljivao čak i borbu za titulu, ali je očigledno precenio svoje mogućnosti. Trenutno je fenjeraš sa jednim nerešenim ishodom i 4 poraza. U ovom susretu Crvena zvezda je veliki favorit.
  • U nedelju 9. oktobra igraju se tri utakmice. Požarevac na svom terenu očekuje Slogu Radnički. Domaća ekipa je loše startovala i ne treba da iznenadi ako pretrpi i 6 poraz.
  • U Novom Sadu Vojvodina igra protiv kruševačkog Napretka. Novosađanke su (pre)rano i (pre)visoko poletele nadajući se borbi za titulu, a nakon tri poraza indisponirane dočekuju "čarapanke" koje imaju isti broj izgubljenih utakmica.
  • Spartak gostuje u Nišu podmlađenoj, ali poletnoj ekipi Mašinca. Subotičanke važe za velikog favorita, ali mlade Nišlijke željne dokazivanja mogu i da iznenade.

Mada je prerano da se daju ozbiljne prognoze, činjenica je da se na vrhu tabele polako odvajaju 3 ekipe: Spartak, Sloga Radnički i Crvena zvezda, koje su ujedno i najozbiljniji kandidati za budućeg šampiona. Sve ostale ekipa će se boriti za sredinu tabele.

Preuzeto sa sajta: