Neko bi trebao da pocrveni SUDIJSKI PREVID ILI (ZLO)NAMERNA GREŠKA?
Postavio Admin: 07. 10. 2016.
Da ste fudbalski sudija, kako bi vi postupili?

Na utakmici između ŽFK Sloga Radnički (crveni dres) i ŽFK Spartak (plavo-beli dres), koja je odigrana 6. oktobra 2016. godine, sudija Jelena Banjeglav je u dve slične situacije primenila različite kriterijume, a te dve odluke su direktno uticale na krajnji ishod meča. ŽFK Spartak se u cilju zaštite svojih interesa obratio Sudijskoj komisiji FSS.

Pogledajte video i stavite se u ulogu sudije. Kako vi procenjujete sporne situacije? Komentar možete ostaviti na Fejsbuk stranici ŽFK Spartak.

Opis činjenica sa vido snimka

U prvoj situaciji, koja se dogodila u 40. minutu igre, igračica u crvenom dresu sa brojem 6 (Ivana Erac), nalazila se kao poslednja igračica u liniji odbrane i ona je s leđa srušila brzonogu Spartakovu igračicu sa brojem 7 (Alegru Poljak) i tako je onemogućila da postigne gol. Za učinjeni prekraš Erac je kažnjena žutim kartonom.

U drugoj situaciji koja se dogodila u 78. minuti Violeta Slović (plavo-beli dres br. 5), koja nije bila poslednja igračica u liniji odbrane (iza nje je bila igračica sa brojem 11 Simona Krstanoska), bila je u duelu sa Miljanom Ivanović (broj 9). Obe fudbalerke su trčale jedna pored druge i borile se za poziciju, u fudbalu dozvoljenim remplovanjem. Znatno niža rastom i sa kraćim korakom Miljana Ivanović (162 cm, 52 kg) je jednostavno odustala od borbe za poziciju sa fizički korpulentnijom Violetom Slović (180 cm, 73 kg), ali je sudija Jelena Banjeglav tu očigledno bezazlenu situaciju sankcionisala crvenim kartonom.

Bitno je naglasiti da su obe igračice ostale na nogama i da su obe sporne situacije direktno uticale na krajnji ishod meča. Sudijskoj komisiji FSS je upućena predstavka i čeka se njihova odluka.

Da li ŽFK Spartak nekome smeta i zbog čega je Golubicama nametnut neizdrživ takmičarski tempo? Četiri derbija od čega su tri gostovanja, a svi u rekordno kratkom vremenskom periodu od svega 10 dana. Da li se ŽFK Spartak sa trona može skinuti sportskim nadmetanjem na terenu ili se to mora činiti nasilnim putem? Pitamo se da li su mnogobrojne slučajnosti učinjene protiv Spartaka - slučajne ili namerne?!