Ponovo sevaju varnice u ženskom fudbalu Saopštenje za javnost
Postavio Admin: 15. 10. 2016.

Utakmica 2. kola Super lige Srbije za žene, odigrana između ŽFK Spartak i ŽFK Obilić, po pisanju "Sportskog žurnala", neće se knjižiti u korist šampionki već u korist Obilića, debitanta u Super ligi.

Š

ampionke su na svom terenu, žargonski rečeno, demolirale gostujuću ekipu sa više nego uverljivih 7:1, ali su gošće uložile žalbu zato što je Spartak, po tvrdnji Obilića, nastupio sa 7 igračica iz inostranstva. Komesar za takmičenje, koji odlučuje o žalbama u prvom stepenu, je doneo odluku da se Spartaku privremeno oduzmu osvojeni bodovi.
Iz subotičkog kluba upućeno je Saopštenje za javnost pisanim i elektronskim medijima. U saopštenju se navodi da Propozicijama za takmičenje, koje se odnosi na žensku Super ligu, nema ograničenja u pogledu broja angažovanih stranih igračica, kao što je slučaj u muškom fudbalu. Osim toga, navodi se u Saopštenju, jedna od igračica uopšte nije ni nastupila, što potpuno obesmišljava žalbu, pošto sa klupe nije ni mogla uticati na krajnji ishod meča.

Na kraju, uprava Spartaka smatra da je privremena odluka neodrživa jer "iza ovog scenarija stoje odredjeni 'nalogodavci', a ne znanje i stručnost što će vreme i pokazati", navodi se u Saopštenju.

PRILOZI:
Saopštenje za javnost
Propozicije Super lige za žene