Okupljanje talentovanih fudbalerki Vojvodine Fudbalski savez Vojvodine U-13 i U-15
Postavio Admin: 04. 11. 2016.

Georgina Pataki, fudbalska škola ŽFK Spartak-Coerver Akademija Subotica

 

Okupljanje talentovanih fudbalerki Vojvodine

U sredu 2. novembra 2016. godine u Ljukovu (Inđija) selektori pionirskih selekcija Fudbalskog saveza Vojvodine obavili su okupljanje mladih vojvođanskih fudbalerki uzrasta U-13 i U-15. Kao i obično cilj okupljanja je da se napravi uži izbor najboljih fudbalerki u uzrasnoj kategoriji, a ujedno i da se pruži prilika devojčicama koje su se u međuvremenu istakle u svojim klubovima kroz utakmice u Razvojnoj ligi.

U pionirskom uzrastu (13 godina i mlađe) pozvu selektora FSV Renata Pirše ukupno se odazvalo 23 devojčice, od kojih su iz škole fudbala ŽFK Spartak-Coerver Akademija: Anđela Maljan i Georgina Pataki. Od Subotičanki su bile pozvane i Sara Stopić i Anđela Marković, ali su one odsustvovale iz opravdanih razloga.
U kadetskom uzrastu pozvana je Emina Pervanović (2004. godište), mlada kapitenka Spartaka u Razvojnoj ligi, koja se odazvala pozivu.

Selekcija U-15 je završila sa okupljanjima u tekućoj polusezoni. Pionirke za dve nedelje očekuje još jedno okupljanje, kada će u Novom Sadu odigrati kontrolnu utakmicu protiv ŽFK "Bistrica".

 

Video zapis sa okupljanja ženske pionirske i kadetske reprezentacije FS Vojvodine u Ljukovu. Renato Pirša, selektor ženske U-13 reprezentacije FSV, sekretar Sportskog saveza Inđije Ljubomir Kovačević, Bojan Hemun, trener ŽFK Inđija i Ljiljana Kovačević, fudbalerka ŽFK Inđija.