Mašina za davanje golova Uspešno je završen prvi deo takmičarske sezone 2016/17
Postavio Admin: 21. 11. 2016.

"Plave golubice", šestostruke uzastopne prvakinje Srbije
klik da uvećate sliku

Sleva udesno - STOJE: Yekaterina Gokhman, Dajana Mihajlović, Eli Jakovska, Alexandra Quincey, Anđela Frajtović, Boris Arsić, Alina Baka, Aleksa Džakula, Orsolya Vajda, Bojan Arsić, Adrienne Mekuko, Milica Kostić i Nikola Dakić.
POGNUTE: Jelena Marenić, Tijana Filipović, kapitenka Violeta Slović, Dunja Mostarac i Simona Krstanoska
SEDE: Shu-o Tseng, Allegra Poljak, Sara Cetinja i Milana Golubović.

 

Pojedinac daje doprinos, ali tim pobeđuje

Spartakove Golubice, šest godina neprikosnovene na fudbalskim terenima Srbije, na dobrom su putu da osvoje svoju sedmu titulu u nizu. Ako bismo brojkama, kao egzaktnim pokazateljima, analizirali prvi deo takmičarske sezone videli bi zanimljive statističke podatke.
U aktuelnoj sezoni, u 13 odigranih kola, čak je 60 golova uknjiženo uz ime Spartakovih fudbalerki. Na top listi strelkinja vode Tijana Filipović i Violeta Slović sa po 9 golova, a u stopu ih prate Allegra Poljak i Jelena Marenić sa 8 datih golova. Statistički gledano najefikasnija strelkinja je Eli Jakovska koja svakih 33 minuta zatrese protivničku mrežu.
U prvom delu tekuće takmičarske sezone sve ekipe zajedno su primile 223 gola, a izvrsne Spartakove golmanke, Milica Kostić i Sara Cetinja, su svega 4 puta vadile loptu iz sopstvene mreže. Koja igračica je najzaslužnija za Spartakove pobede? Odgovor se sam nameće. Bilo koji pojedinac u kolektivnom sportu kao što je fudbal, bez obzira na lične kvalitete koje poseduje, ne može da učini mnogo ako iza sebe nema uigranu "mašineriju" - ceo tim.

Teodora, trebaš nam. Čekamo te!

U mašini zvanoj ŽFK Spartak svaka od igračica na gornjoj fotografiji, snimljenoj juče u Novom Sadu, dala je svoj doprinos da subotički tim u tekućoj sezoni ne okusi gorčinu poraza. Zato bi bilo nepravedno ne spomenuti imena Cristine "Pepe" Lopes i Teodore Burkert, kojih nema na zajedničkoj fotografiji. One su zbog povrede morale da utakmicu posmatraju sa tribine i nisu mogle da zauzmu pripadajuća mesta na fotografiji i u timu kojem inače pripadaju.

Duže vremena odsutna Teodora Burkert se uspešno oporavlja od zadobijene povrede, a predstojeća zimska pauza će "kupiti" vreme neophodno za njen potpuni oporavak. U prolećnom nastavku takmičarske sezone se očekuje njen povratak u tim. Takođe, uprava kluba očekuje da će po završetku prvenstva i Teodora sa svojim timom oko vrata okačiti još jednu pobedničku medalju, u nizu svih budućih koje joj najiskrenije želimo.