Talenti i njihovi uzori Futsal turnir, zgodna prilika da se proveri napredak mladih fudbalskih talenata Vojvodine
Postavio Admin: 22. 11. 2016.

Samo talentovane pionirke: Tijana Filipović, Allegra Poljak i Tanja Đapić pre 4 godine (2012.)

 

Počeo je futsal turnir za devojčice

Dolaskom hladnijih dana završeno je takmičenje u Razvojnoj ligi mlađih kategorija za tekuću kalendarsku godinu. Ali mlade fudbalerke, koje se takmiče u RLMK u grupi "Sever", tokom zime neće prestati da se bave svojim omiljenim sportom. One se samo sele u sportske dvorane gde će u toplijoj sredini nastaviti da igraju fudbal i da promovišu zdrav način života.

Na futsal turniru učestvuje 6 ekipa i to: ŽFK "Spartak" iz Subotice, ŽFK "Vojvodina" iz Novog Sada, ŽFK "Sremice" iz Sremske Mitrovice, ŽFK "Radnički 1919" iz Zrenjanina, ŽFK "Budućnost" iz Banatskog Brestovca i ŽFK "Inđija" iz Inđije.

Futsal turnir za devojčice pionirskog uzrasta (2001. godište i mlađe) igra se po dvokružnom bod sistemu, u trajanju od deset takmičarskih kola. Poštujući načelo ekonomičnosti u jednom takmičarskom danu se odigravaju po dva kola. Nakon pet takmičarskih dana, organizovaće se i finalni dan na kojem će biti proglašene pobednice Futsal turnira. Zanimljivo i veoma korisno za selektore najmlađih selekcija FS Vojvodine će biti odigravanje tri revijalne utakmice između regiona AP Vojvodine: Srema, Banata i Bačke. Biće to još jedna zgodna prilika da se proveri napredak mladih fudbalskih talenata.

 

Biti talentovana ne znači da ćeš biti i uspešna

Tri državne reprezentativke u kadetskom uzrastu: Tijana Filipović, Allegra Poljak i Tanja Đapić, fotografisane su u Subotici na Gradskom stadionu 2012. godine, tada kao obične trinaestogodišnje talentovane devojčice koje su samo volele da igraju fudbal. Zahvaljujući svom talentu, ali još više upornosti i posvećenosti, one se danas ubrajaju među najbolje fudbalerke Srbije u kadetskom uzrastu.

Zaslužile su da budu uzor nadolazećim generacijama mladih fudbalerki. Zato, drage učesnice futsal turnira, trčkarajte za loptom, ali nemojte umisliti da ste najbolje i da o fudbalu sve znate. Ugledajte se na vaše ne mnogo starije koleginice koje iako su državne reprezentativke, još uvek uče i još vrednije treniraju. Talenata je bilo i biće ih, ali ako nema mnogo posvećenosti i mnogo rada svi talenti će bespovratno nestati u prosečnosti.

Prvog takmičarskog dana u Sremskoj Mitrovici na futsal turniru su učestvovale talentovane pionirke ŽFK Spartak: Emina Pervanović, Vanja Petrović, Anđela Marković, Anđela Maljan, Aleksandra Hajčunk i Jovana Gabrić. Ekipu su predvodili trener Renato Pirša i pomoćni trener Boris Štetak. Mlade Golubice su odigrale dve utakmice. Prvu protiv ŽFK Inđija, a drugu protiv ŽFK Vojvodina i uknjižile jednu pobedu i jedan poraz.