Golubice potvrdile svoj kvalitet BEZ IZGUBLJENE UTAKMICE OSVOJENA TITULA JESENJEG PRVAKA
Postavio Admin: 03. 12. 2016.

 

Danijela Pinter, urednica sportskog programa RTV YU eco i Mirjana Novković, dopisnica "Sportskog žurnala" razgovarale su u emisiji "Sportski kutak" sa Bojanom Arsićem, sportskim direktorom ŽFK Spartak, povodom osvajanja titule jesenjeg prvaka.

 

Nikad teža godina

B

ojan Arsić je istakao da je od strane bivšeg gradskog rukovodstva, tokom prethodne 2 godine, Spartaku ugrožen opstanak uskraćivanjem finansiranja i svega ostalog što je ostalim klubovima pripadalo i davano, bez obzira na ostvarene rezultate.
"Našli smo se u situaciji opstati ili nestati." - rekao je Arsić. "Smogli smo snage da izguramo i ovu godinu jer nismo hteli da upropastimo ovakav sportski brend koji po rejtingu spada među 25 ekipa u Evropi."

BEZ PREMCA U SRBIJI, BEZ PORAZA U EVROPI
U klubu s ponosom ističu da u protekloj godini Spartak nije izgubio nijednu utakmicu kako u domaćem prvenstvu tako i tokom Evropskih nastupa, počevši od kvalifikacija u Ligi šampiona pa do međunarodnog turnira Kaput Mundi u Rimu, uključujući i sve prijateljske utakmice.

 

Ali ŽFK Spartak nije imao problem samo sa bivšim članovima lokalne samouprave.
"Mnogi su se utrkivali kako da podmetnu nogu šampionu države, pa i u FSS, gde su neki ljudi smatrali da možda Spartak ne bi trebalo da bude šampion. Putem raznih pritisaka pokušavali su da neke druge klubove izbace u prvi plan. Ali kada ste 6 puta zaredom prvak države, znači da imate kvalitet i da vredite, a to se mora poštovati."

Nagoveštaj boljeg sutra

R

aduje nas da je novo rukovodstvo Grada prepoznalo rezultate ovog kluba. Imali smo radni sastanak sa gradonačelnikom Subotice koji je istakao da ceni i poštuje rezultate i rejting našeg kluba u Evropi. - rekao je Arsić. Zadovoljan je što su gradonačelnik Bogdan Laban i Nemanja Simović, član GV zadužen za sport, pokazali dobru volju da isprave greške koje je prethodno rukovodstvo napravilo na štetu ŽFK Spartak.

Strankinje u timu

D

esile su se čudne okolnosti da je klub, neposredno pred nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, napustio veliki broj igračica. A početak takmičarske sezone je bio na pragu.

"Bili smo prinuđeni da tražimo rešenja u inostranstvu. Napravili smo potpuno novi tim. Bilo je umetnost uklopiti sve pozicije za tako kratak period. Zbog toga smo u Vels otišli bez velikih ambicija, ali mogu sa ponosom da kažem da smo se vratili bez poraza ojačani za 2.500 rejting bodova. Sticajem okolnosti nismo prošli dalje zbog lošije gol razlike. Što se tiče stranih igrača ja sam jako zadovoljan. U tako kratkom vremenskom periodu nismo bili potpuno sigurni da li poseduju kvalitet koji želimo. Kroz proces uigravanja smo shvatili da imaju kvalitet koji nama treba i one su svoj kvalitet opravdale i dokazale na terenu."

IGRAČICE OSTAJU NA OKUPU
Rukovodstvo kluba ističe da nijedna od Golubica ne planira da menja sredinu. Zadovoljne su što igraju u klubu u kojem je rad kvalitetniji nego u drugim klubovima, što i rezultati potvrđuju.
Šampionski klub je bolja odskočna daska za Evropu.