Pionirke igrale ispod svojih mogućnosti PRVENSTVO VOJVODINE U FUTSALU 4+1
Postavio Admin: 08. 12. 2016.

 

Dolaskom hladnih dana i završetkom sezone ne prestaje se sa igranjem fudbala. Jedino se ljubitelji fudbala premeštaju sa velikih na male fudbalske terene, u hale, sale i pod balone. Tako su i mlade fudbalerke ŽFK Spartak, koje se takmiče u Razvojnoj ligi mlađih kategorija, nastavile takmičenje u zatvorenom prostoru u Prvenstvu vojvodine u futsalu 4+1 za devojčice 2002. godište i mlađe.

Takmičenje za pionirke u futsalu 4+1 utvrđeno je Kalendarom takmičenja za ženski fudbal IO FSV. Na osnovu broja prijavljenih ekipa napravljen je sistem takmičenja. Igra svako sa svakim po dvokružnom sistemu, ukupno 10 kola. Po dva kola se igraju u jednom takmičarskom danu. Nakon 5 takmičarskih dana organizovaće se i šesti takmičarski dan na kojem će se odigrati tri utakmice za konačan plasman i jedna revijalna utakmica, a nakon toga sledi proglašenje pobednika i dodela priznanja.

Prvi takmičarski dan igrao se u Sremskoj Mitrovici 20. novembra 2016. godine. Fudbalerke Spartaka su protiv Inđije zabeležile pobedu od 4:2. Golove su postigle: Petrović (2), Marković i Gabrić. U drugoj utakmici Vojvodina je pobedila sa 3:1. Bez obzira na poraz treba istaći da su Golubice u drugom poluvremenu igrale mnogo bolje od prejake Vojvodine. Nažalost nisu uspele da iskoriste 3-4 zicera, a nije dosuđen ni penal u njihovu korist. Strelac jedinog gola bila je Emina Pervanović.

Drugog takmičarskog dana igralo se 3. i 4. kolo. Takmičenje je održano u Inđiji 4. decembra 2016. godine. Za Spartak su nastupile: Emina Pervanović, Zorana Abraham, Mila Kozlica, Anđela Marković, Anđela Maljan, Aleksandra Hajčunk i Jovana Gabrić. Za razliku od prvog takmičarskog dana kada su Golubice igrale fenomenalno, drugi takmičarski dan je obeležila neozbiljnost pojedinih igračica što se odrazilo na igru cele ekipe. U prvoj utakmici Sremice su bez većeg napora deklasirale Golubice i došle do ubedljive pobede od 4:0. U drugom susretu, i pored pobede od 2:1 nad ŽFK Radnički 1919, mlade Golubice se nisu proslavile.

Na tabeli vode ŽFK Sremice (12 bodova), pa slede: Vojvodina (9), Spartak (6), Radnički 1919 (4), Budućnost (4) i Inđija (0).

Treći takmičarski dan (5. i 6. kolo) je u Zrenjaninu 18. decembra 2016. godine.

 

VIDEO: Prvi takmičarski dan