Jeleni Marenić pripala čast PROGLAŠENI SU NAJBOLJI SPORTISTI I SPORTSKI KOLEKTIVI 2016. GODINE
Postavio Admin: 23. 12. 2016.

Pehar u pravim rukama: Jelena Marenić i Nemanja Simović (FOTO: Subotica.com)

 

U društvu najboljih

"Malo je gradova u Srbiji koji, poput Subotice, mogu da se pohvale da su gradovi olimpijskih šampiona." - rekao je sinoć gradonačelnik Bogdan Laban, na svečanoj dodeli priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima grada Subotice.

Fudbalerke ženskog fudbalskog kluba Spartak i ove godine su bile među sportskom elitom grada. Među državnim, evropskim i svetskim prvacima i olimpijskim pobednicima. U konkurenciji sportskih kolektiva ŽFK Spartak se našao među tri najbolja sportska kolektiva, iza rvačkog kluba Spartak i kluba dizača tegova Spartak. Pehar u trajno vlasništvo ŽFK Spartaku uručio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, a preuzela ga je Jelena Marenić, zamenica kapitena. Bio je to trenutak ukazivanje velike počasti za sve devojke i veliki podstrek za nadolazeće generacije mladih i veoma talentovanih subotičkih fudbalerki.

Reči gradonačelnika ulivaju nadu u bolje sportsko sutra: "Ove jeseni smo dosta učinili na izgradnji sportske infrastrukture. Stubovi za reflektore na Gradskom stadionu su podignuti, a početkom naredne godine očekuju nas radovi na postavljanju elektroinstalacije, kako bi ovaj projekat u celini bio realizovan. U saradnji sa Pokrajinskom vladom tokom naredne godine krećemo u izgradnju nove atletske staze na Gradskom stadionu, a novi balon u Dudovoj šumi postavljen je početkom novembra. U godini koja je pred nama trudićemo se da u saradnji sa Vladom Republike Srbijere i Pokrajinskom vladom obezbedimo što više sredstava i da kroz kvalitetne projekte gradimo novu sportsku infrastrukturu u našem gradu." - rekao je gradonačelnik.

Za najboljeg među najboljima proglašen je, a ko bi drugi nego zlatni olimpijac Davor Štefanek. U konkurenciji juniora najbolji je Tamaš Kajdoči, rvanje, državni rekorder i evropski vicešampion, dok je među pionirima najbolja jedanaestogodišnja Miona Petra Knežević, mačevanje, o kojoj će se tek čuti u godinama koje dolaze.

"Malo je gradova u Srbiji koji, poput Subotice, mogu da se pohvale da su gradovi olimpijskih šampiona."

 

VIDEO PRILOG RTV YU ECO