Golubice spešno završile sezonu u Razvojnoj ligi
Postavio Admin: 14. 06. 2018.

 

Završeno je takmičenje u Razvojnoj ligi Srbije za devojčice, grupa "Sever" (FS Vojvodine). Mlade fudbalerke Spartaka potvrdile su prošlogodišnju poziciju ponovnim zauzimanjem trećeg mesta. Renato Pirša, glavni trener kadetkinja je analizirao proteklu sezonu.

 

MIŠLJENJE STRUČNOG ŠTABA

Š

to se tiče plasmana u Razvojnoj ligi ostali smo na istom nivou kao i prethodne godine. U zimskoj futsal ligi smo, takođe, ponovili prošlogodišnji plasman zauzimanjem trećeg mesta. U prolećnom nastavku smo promenili sistem igre. U drugačijem rasporedu na terenu devojčice su se privikavale na nove faktore prostora i vremena u igri. Razlog je bio da se neutrališu protivničke vrline, a da se više istaknu lične sposobnosti svakog pojedinca. Devojčice su iz kola u kolo podizale nivo individualnog razvoja, a samim tim i nivo grupne igre i kolektivnog duha. Sve je, manje-više, teklo po planu osim jedne utakmice na gostovanju gde smo bili poraženi, a očekivali smo povoljniji ishod. - rekao je trener mladih "golubica" Renato Pirša.

JEDNAKE ŠANSE ZA SVE

O

no što želim da naglasim je da sam sa svojim saradnicima u svakoj utakmici davao šansu svim devojčicama. Na taj način smo uspeli da napravimo balans između rezultata i ravnomernog razvoja cele grupe. U toku protekle sezone nastupilo je čak 27 igračica. Ta činjenica govori da ŽFK Spartak ima solidnu bazu i da će devojčice nakon Razvojne lige već od ove jeseni moći da se takmiče i u 2. ligi Srbije. Cilj za narednu sezonu, što se tiče Razvojne lige, jeste osvajanje prvog mesta.

27 GOLUBICA I JOŠ ČETVORICA

B

oje Spartaka branilo je 27 mladih fudbalerki i to:
Martina Kujundžić, Jovana Gabrić, Zorana Abraham (kapiten), Georgina Pataki, Sara Stopić, Vanja Delić, Anđela Marković, Mila Kozlica, Vanja Petrović, Bojana Dakić, Anđela Maljan, Kristina Fodor, Maja Molnar, Darisa Ademi, Talia Šami, Teodora Marki, Lana Solak, Dušica Lekić, Tamara Ivković Ivandekić, Teodora Todorović, Jovana Radovanović, Željana Ginal, Olja Vujković, Aleksandra Borenović, Barbara Berček i Emina Pervanović.

Članovi stručnog štaba u protekloj sezoni su bili: Renato Pirša, glavni trener, Boris Štetak, 1. trener asistent, Nemanja Babić, 2. trener asistent i Teodor Stančić, trener golmana.

Pregled sezone 2017/18 u Razvojnoj ligi Srbije, grupa "Sever", možete pogledati OVDE (tabela, rezultati, izveštaji)