Младост против искуства
Поставио админ: 04. 05. 2022.

 

Такмичарска сезона је завршена за фудбалерке Спартака. У обе конкуренције су биле неприкосновене, како у Супер тако и у Првој лиги Србије за жене. Али Голубице још увек нису оствариле све зацртане клупске циљеве. Први надолазећи и тренутно најважнији циљ је да се што боље пласирају у националном Купу.

 

 

Младост против искуства

За Спартак ДОО ("Б" тим) пролазак у 1/4 финала ће бити раван сензацији. Већ у суботу 7. маја младе Голубице ће одмерити снагу са суперлигашком екипом Машинац Трејс. Нишлијке су и прошле године елиминисале младе Голубице из Купа. Разлика у квалитету нижих лига и Супер лиге је огромна. Ево, на пример, суперлигаш Војводина, иако се борила у плеј-ауту, напросто је "демолирала" са 11:0 другопласирану Колубару. Ништа боље није прошао ни Рад против Црвене звезде (0:17).

Да ли младост може победити искуство?! Тешко, али једно је сигурно. Обе екипе играју допадљив фудбал и публика ће сигурно уживати у лепом фудбалу. Након одигравања ове утакмице обавиће се жреб за 1/4 финала Купа.

 

Квалификације за Лигу шампиона

Административни директор клуба Бојан Арсић је саопштио да је поступак лиценцирања окончан пре две недеље. Комисија за лиценцирање клубова при ФСС је разматрала доказе о испуњености критеријума за такмичења у организацији УЕФА и то у погледу спортских, инфрастуктурних, персонално-административних, правних и финансијских услова. Спартак је испунио све услове чиме је стекао право да наступи у такмичењима која организује УЕФА.

О будућој дестинацији и ривалкама за сезону 2022/23 знаће се након што се Барцелона и Лион "договоре" која екипа је најбоља у актуелној сезони. Финална утакмица две најбоље европске екипе игра се на стадиону Јувентуса 21. маја од 19:00 часова.


Стадион Јувентуса

Фудбалерке Спартака су прошле године играле одлично, али нису успеле да уђу у друштво најбољих европских екипа. У драматичној завршници и вођства од 0:3, елиминисане су од холандског Твентеа. Било је то болно искуство и (пре)висока цена за краткотрајну славу која им је прерано ударила у главу. Надајмо се да ће ове године играти мудрије.