Peta sednica Upravnog odbora UPRAVNI ODBOR ŽFK SPARTAK DONEO NIZ VAŽNIH ODLUKA
Postavio Admin: 02. 06. 2020.

Upravni odbor Ženskog fudbalskog kluba Spartak održao je petu sednicu u aktuelnom sazivu. U trosatnoj diskusiji na 12 tačaka dnevnog reda, izdvajamo samo detalje koji su zanimljivi za širu sportsku javnost.

 

ŽFK Spartak će sa pripremama započeti 29. juna, istoga dana kada počinje i letnji prelazni rok, iz razloga što takmičenje u Super ligi za žene, u sezoni 2020/21, startuje početkom avgusta.

Na osnovu obaveštenja UEFA o okvirnim rokovima za odigravanje Lige šampiona, planirano je da se kvalifikacione runde umesto uobičajene sredine avgusta, premeste za 7. - 13. oktobar 2020. godine. Dvomeč u okviru runde 32 bi se igrao 11/12. i 18/19. novembra tekuće godine.

S obzirom da je FSS blagovremeno zaključio sezonu 2019/20. (krajnji rok UEFA je 9. avgust), i da nova prvenstvena sezona može startovati početkom avgusta, ŽFK Spartak će do kvalifikacija imati nekoliko odigranih utakmica, pa se očekuje da će fudbalerke dostići željenu formu.

Upravni odbor je doneo odluku da se odmah otpočne sa sprovođenjem Skupštinske odluke o podmlađivanju igračkog kadra. Ovu mogućnost je pre tri dana na TV Subotica nagovestio generalni sekretar kluba Bojan Arsić (veza).
U praksi odluka UO znači da će veliki broj mladih igračica dobiti šansu da se, kroz trenažni proces i utakmice u domaćem prvenstvu, nametne stručnom štabu kako bi izborile svoje mesto u prvom timu. UO je bio odlučan da se mladim igračicama da maksimalna podrška, da one postepeno zauzimaju mesto u prvom timu, pa i po cenu da se izgubi šampionska titula.

Ukoliko bude postojala potreba nije isključeno da se za UEFA Ligu šampiona dovedu igračice iz inostranstva.