Milica Kostić otkriva kako teku pripreme u ŽFK Spartak
Postavio Admin: 26. 07. 2020.

Do sportske javnosti u poslednjih par meseci stizalo je premalo vesti iz oblasti ženskog fudbala. Tek povremeno bi se oglasio po koji klub sa svojim novostima, a ni ŽFK Spartak nije bio izuzetak u očuvanju medijske tišine.

 

Tačku na medijsku tišinu stavila je Milica Kostić, zamenica kapitena "plavih golubica", koja je predusretljivo prihvatila razgovor. Milica Kostić je po prirodi tiha i nenametljiva devojka, izuzetno pedantna, danas veoma razgovorljiva i kao uvek dobro obaveštena.

Zdravstvena situacija, kako u svetu tako i u Srbiji, nametnula je nova pravila kojih se mi u klubu strogo pridržavamo. - uz produženi espreso rekla je Kostićeva. Predstojeća sezona je specifična i sigurna sam da nijednom klubu neće biti lako. Većina igračica je predugo bila van terena, kondiciono smo pale i to se odmah videlo na prvom treningu, ali se trudimo da podignemo formu.

Klupski lekar svakodnevno vrši kontrolu protiv Kovida-19

Pitali smo Milicu kako teku pripreme, da li ima novih igračica u klubu i kakva je situacija sa prijateljskim utakmicama.

Pripreme teku manje-više uobičajeno. Ove godine zbog korona virusa klub nigde nije otputovao, kao što se to obično praktikuje. Kompletne pripreme obavljamo ovde u Subotici. Odigravanje prijateljskih utakmica nam predstavlja najveći problem. Kako čujem slično je i u drugim klubovima. Zdravstvena situacija nas je sve poremetila. Spartak je trebao igrati prijateljsku utakmicu protiv prvaka Austrije, kao i utakmice sa sportskim prijateljima iz Mađarske i Hrvatske. Takođe, ove godine je bilo u planu da se krene sa Regionalnom ligom u ženskom fudbalu u kojoj bi i Spartak učestvovao, ali sve je palo u vodu.

Pojačanja, nove igračice u klubu?
Stručni štab je treninzima prvog tima priključio 6-7 igračica iz mlađih selekcija. Pouzdano znam da klub na te mlade igračice ozbiljno računa da će postati nosioci igre u godinama koje dolaze, ali lično nisam uverena da će sve one, odmah u ovoj sezoni, dobiti priliku da zaigraju u Super ligi.

 

Klik na sliku da je povećate

Od pojačanja u klub su stigle dve Amerikanke, Kejli Dejvis i Emili Heslin. Ako sve bude kako je UEFA planirala, Spartak će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i biće nam potrebna njihova pomoć da se izborimo sa jakim evropskim klubovima. Nadam se da će ove dve Amerikanke biti talične i da će Spartak proći kvalifikacije i eliminacionu fazu Lige šampiona. Bilo bi lepo da u godini kada klub obeležava 50 godina stignemo do osmine finala.