Uspešan završetak zimskog kampa SEDAM MLADIH IGRAČICA PROŠLO PROVERU
Postavio Admin: 19. 01. 2019.

 

Po drugi put u razmaku od svega nekoliko meseci ŽFK Spartak je održao i uspešno realizovao šestodnevni kamp za mlade fudbalerke.

 

S

koro 50 devojčica je učestvovalo na kampu, a među njima je bilo i 7 novih devojčica koje se prvi put susreću sa metodologijom rada u Spartaku. Program rada je obuhvatao nekoliko različitih segmenata. Teoretski deo je obuhvatio psihološke aspekte za nastavak prvenstva. Naravno, nisu zapostavljeni fizički i kondicioni kao ni aspekti tehničko, taktičke pripreme.

"Kruna ovih mini priprema je odigravanje pripremnih utakmica." - rekao je trener Renato Pirša. "Sa mojim saradnicima su sastavljene kombinovane ekipe, podjednakog kvaliteta i uzrasta, koje su međusobno odmerile snage. Devojčicama nije nedostajala želja za igrom i nadmetanjem, a velika koncentracija kvaliteta je rezultirala sa velikim brojem pogodaka na obe strane. Ovim utakmicama je prisustvovao deo stručnog štaba seniorske ekipe kao i predsednik kluba Zoran Arsić."

Po rečima Pirše primarni cilj kampa je bio usmeren na pripremu B ekipe Spartaka koja se takmiči u Drugoj ligi Srbije, grupa Sever. Jesenji deo takmičenja protekao je u dominaciji "Zvezda B-2018" dok su ostale ekipe, manje-više, podjednakog kvaliteta.

Trener Pirša upravo u toj činjenici vidi šansu Spartaka u prolećnom nastavku takmičenja.
"Očekujem pomak u igri na bolje. Devojke su uigranije, ekipa je iskusnija za jednu polusezonu, a znamo i kvalitet naših protivnica. Naša prednost je što ćemo od 5 utakmica četiri odigrati na domaćem terenu. Verujem da će svi bodovi ostati u Subotici. Najveće iskušenje očekuje nas u Beogradu u revanšu protiv Zvezde B-2018."