Spartak ne treba da brine za budućnost NOVA LICA U ŠAMPIONSKOM TIMU
Postavio Admin: 25. 01. 2019.

Anastasija Ćirić, Milica Denda, Živana Stupar, Bojan Arsić, Violeta Slović, Lena Marjanović, Adriana Derviši, Kristina Tanasković

 

Prvo ovogodišnje obraćanje sportskoj javnosti ženskog fudbalskog kluba Spartak, upriličeno je u Trofejnoj sali Sportskog Saveza Subotice. U skladu sa utvrđenim planom i programom razvoja kluba, Spartak je danas predstavio nove mlade igračice koje su u tekućem prelaznom roku pristupile šampionskom timu.

 

Sportski direktor kluba, Violeta Slović, pozdravila je mlade igračice i na bazi ličnog iskustva poručila im da su pristupanjem Spartaku napravile dobar potez u svojoj karijeri. Violeta Slović veruje da će podmlađeni tim Spartaka, uz stručan i kontinuirani rad, u doglednoj budućnosti moći da se približi standardima koji važe u Evropi i da će im biti dostojan rival. "Šaljemo odavde jednu lepu sliku našem gradu i državi Srbiji jer je politika našeg kluba jasna. Želimo da ulažemo u naše domaće igračice i u našu decu". - poručila je Slovićeva.

Generalni sekretar kluba, Bojan Arsić, je istakao da klub danas predstavlja najkvalitetnije mlade fudbalerke Srbije koje se odmah mogu priključiti seniorskom A timu. Fokus kluba je, odlukom poslednje Skupštine, na mlađim selekcijama. "Imamo sjajnu generaciju kadetkinja koje su trenutno prvaci u Razvojnoj ligi Srbije, u grupi Vojvodina. Očekujem da će u narednih godinu dana iz te generacije, najmanje 3 do 5 devojaka biti priključeno seniorskom pogonu." Bojan Arsić je, s obzirom na koncentraciju kvalitetnih i talentovanih mladih fudbalerki, zaključio: "Spartak je postavio čvrste temelje u svojoj školi fudbala, u kadetskom i omladinskom pogonu, zato ne treba da brine za budućnost u narednih 6-7 godina."

K

lubu su pristupile: ŽIVANA STUPAR (2002.), vezni red, reprezentativka U-l7 (ŽFK Vojvodina), MILICA DENDA (2002.), odbrana, reprezentativka U-l7 (ŽFK Vojvodina), LENA MARJANOVIĆ (2002.), odbrana, reprezentativka U-l7 (ŽFK Vojvodina), ADRIANA DERVIŠI (2003.), vezni red, reprezentativka U-l7 (ŽFK Vojvodina), KRISTINA TANASKOVIĆ (2002.), napadač, reprezentativka U-l7 (ŽFK Zemun), ANASTASIJA ĆIRIĆ (2002.), napadač, reprezentativka U-l7 (ŽFK Jedinstvo, Pirot) i ZORANA VESIĆ (1997.), golman, seniorska reprezentativka BiH (ŽFK Banja Luka), koja će se naknadno priključiti timu.

 

Sportski pozdrav za rastanak

Klub su u prelaznom roku napustile Marija Ilić (BIIK Kazigurt, Kazahstan), Pleuler Clare Murphy (FC Ramat, Izrael) i Angelina Hix, koja je operisana nakon teže povrede kolena.

Želimo im uspešan nastavak karijere, a Angelini Hix, pre svega, želimo uspešan i brz oporavak. Klub se zahvaljuje ovim igračicama na dobrim igrama i doprinosu koji su dali na odbrani šampionske titule.

Početak priprema
Prozivka igračica i početak priprema su zakazani za 28. januar 2019. godine u 11:00 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Nakon toga ćemo vas detaljno informisati o svim planiranim aktivnostima kluba koje će uslediti do prolećnog nastavka prvenstva.