ZIMSKE PRIPREME : Forma i iskustvo dolaze naknadno
Postavio Admin: 17. 02. 2019.

Detalji sa utakmice protiv Norvežanki

 

 

Nakon šest dana provedenih u Turskoj (Antalija) pripreme fudbalerki Spartaka se odvijaju po utvrđenom planu. Uslovi za boravak i rad su odlični, vremenski uslovi povoljni, kao i tereni sa prirodnom travom koji su ekipi na raspolaganju.

 

Š

ef stručnog štaba Boris Arsić dva puta je stavio na proveru svoje izabranice. U prvoj utakmici protiv ekipe FC Thisted iz Danske podmlađena ekipa Spartaka je odigrala nerešeno 0:0. Druga utakmica je odigrana protiv Norvežanki iz FC Valerenga, koju su "golubice" izgubile sa 1:0. Treća utakmica će se igrati za dva dana protiv Mađarica, višegodišnjih sportskih prijatelja iz MTK Hungaria.

U prethodne dve provere podmlađena ekipa Spartaka pokazala je da poseduje kvalitet, a uz stručan rad, mnogo napora i odricanja koji očekuju mlade "golubice", forma i iskustvo će doći naknadno. Odmah po povratku, već 24. februara, "golubice" će ukrstiti koplja u Osijeku sa šampionkama Hrvatske.

Spartakove prinove, mlade fudbalerke uzrasta 16-17 godina, Živana Stupar, Milica Denda, Lena Marjanović, Adriana Derviši, Kristina Tanasković i Anastasija Ćirić, dobro podnose treninge i željne dokazivanja bore se za svoje mesto u timu. Zadovoljne su podrškom koju dobijaju od saigračica, članova stručnog štaba, kao i ljudi iz kluba. Pomalo su iznenađene tempom i intenzitetom treninga, ali sve napore podnose sa osmehom.

Fudbalerke Spartaka iz godine u godinu stiču dragocena iskustva u međunarodnim susretima, šire krug sportskih prijatelja i uvećavaju svoju kolekciju trofeja.