Golubice se vraćaju u Srbiju ZAVRŠAVAJU SE ZIMSKE PRIPREME U TURSKOJ
Postavio Admin: 20. 02. 2019.

 

Spartakova ekspedicija se tokom sutrašnjeg dana vraća za Srbiju nakon uspešnih desetodnevnih priprema u Turskoj (Antalija). Uslovi smeštaja, ishrana i prateći sadržaji su po opštoj oceni bili izvanredni, pa su pripreme, uz dobre klimatske uslove, protekle u najboljem redu.

 

Š

est mladih perspektivnih igračica, koje su u zimskom prelaznom roku pristupile klubu, dobro su prihvatile sistem rada i pokazale zavidnu fleksibilnost i prilagodljivost novoj sredini. Stručni štab očekuje da će se one brzo uklopiti i izboriti za svoje mesto u timu.

Tokom boravka u Antaliji stručni štab je svoj podmlađeni tim čak tri puta stavio na proveru. Rivalke nimalo naivne, a prikazana igra i ostvareni rezultati su u odnosu na promene u timu, s obzirom na dužinu trajanja zajedničkog rada, na sasvim zadovoljavajućem nivou.

U prvoj konktrolnoj utakmici protiv ekipe FC Thisted (Danska), opšti utisak je da su "golubice" bile bolje iako konačan rezultat ne dokazuje tu tvrdnju (0 : 0).

Četiri dana kasnije "golubice" su imale proveru protiv ekipe FC Valerenga (Norveška). Iskusnije Norvežanke su u izjednačenoj i ravnopravnoj igri uspele da postignu pogodak pri kraju prvog poluvremena (1 : 0). Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo "golubicama", ali je izostala realizacija.

Tri dana kasnije odigrana je i treća prijateljska utakmica, ovoga puta protiv MTK Hungaria (Mađarska). Obe ekipe se dobro poznaju, pa većih iznenađenja nije bilo. Mađarice su parirale i osujećivale pokušaje "golubice" i tek u 85. minutu su poklekle pred raspoloženom Violetom Slović (1 : 0).

Po povratku u Srbiju fudbalerkama sleduje dan odmora, a već 24. februara na programu je nova prijateljska utakmica međunarodnog ranga. Spartak gostuje protiv ŽNK Osijek u Osijeku (Hrvatska).
Tri dana kasnije "golubice" očekuju momci iz FK Spartak Ždrepčeva krv, a potom sledi pauza do 6. marta zbog obaveza igračica seniorske reprezentacije.

Prvu ovogodišnju utakmicu u kojoj rezultat ima značaj, fudbalerke Spartaka će odigrati u okviru 1/8 finale KUP Srbije, 9./10. marta.
13. marta igra se uzvratna utakmica protiv ŽNK Osijek, ovoga puta u Subotici, i to će biti generalna proba pred prolaćni nastavak ligaškog takmičenja.

Početak prvenstva u Super ligi Srbije za žene planiran je za 16./17. mart. Igra se 12. kolo, a Spartak će gostovati Vojvodini u Novom Sadu.