Prvi ovogodišnji sneg najavio početak zimskih priprema
Postavio Admin: 15. 01. 2018.

 

Na Gradskom stadionu u Subotici izvršena je prozivka fudbalerki ŽFK Spartak čime su praktično započele zimske pripreme. Prisutnima se prvo obratio predsednik kluba Zoran Arsić, sa potpredsednicima Željkom Džakulom i Mirkom Lazićem, poželeo im dobro zdravlje i uspešan nastavak takmičarske sezone.

 

Šef stručnog štaba Boris Arsić je u kratkim crtama izložio plan zimskih priprema. U sklopu priprema planirano je i više kontrolnih utakmica od kojih bi se većina igrala pred domaćom publikom. Prva provera će biti odigrana 4. februara protiv MTK Hungaria, aktuelnog šampiona susedne Mađarske. U drugoj proveri "golubice" će igrati sa DVTK iz Miškolca, takođe ekipom iz Mađarske. Nakon toga sledi dvomeč sa ŽNK Osijekom, višegodišnjim prvakom Hrvatske, a u planu je i sparingovanje sa podmlatkom FK Spartak.

Za sada je izvesno da će karijeru u drugačijim dresovima nastaviti Jelena Marenić (Torres, Italija) i jedna od najboljih inostranih fudbalerki u Spartakovom dresu - Marcela Nascimento Leandro. Marcela će nastupati za Corinthians, šampiona Brazila. Još nekoliko fudbalerki Spartaka je dobilo primamljive pounude iz inostranstva, ali za sada nema najavljenih odlazaka iz kluba.

Od prinova ekipi se već priključila Anđela Kričak (ŽFK Napredak, Kruševac), a uskoro treba da se priključe još dve internacionalke. Jedna iz SAD, a druga sa Novog Zelanda.

Pomalo zbunjena što se našla u centru medijskog interesovanja Anđela Kričak je kratko prokomentarisala da je srećna što se pridružila šampionskom timu i da će dati sve od sebe kako bi opravdala ukazano poverenje.

Milica Kostić, zamenica kapitenke, je izjavila: "Nadam se da su se moje saigračice dobro odmorile i da su spremne za rad, za dobru atmosferu i sve ono što nam uskoro predstoji. Svesni smo šta nas očekuje u narednom periodu. Imaćemo nekoliko prijateljskih utakmica kako bi se pripremili za prvenstvo. Naš generalni cilj je isti - osvajanje prvenstva i Kupa, a posle toga i kvalifikacije za Ligu šampiona."