Demanti teksta u Sportskom žurnalu Afera "Mašinac"
Postavio Admin: 17. 03. 2017.

ŽFK Spartak je juče dostavio Saopštenje za medije o razlozima zbog kojih utakmica 12. kola Super lige Srbije za žene ne može biti odigrana.

Naime, Ministarstvo omladine i sporta, odsek za inpekcijske poslove je donelo ODLUKU kojom je zabranjen rad ŽFK Mašinac Trace PZP iz Niša. Ovom Odlukom je Ženskom fudbalskom klubu Spartak iz Subotice zabranjeno odigravanje utakmice protiv ŽFK Mašinac Trace PZP kome je MOS zabranilo odigravanja svih prvenstvenih, KUP i prijateljskih fudbalskih utakmica i to svih selekcija kluba i na svim terenima na teritoriji Republike Srbije.

Sportski žurnal, nažalost, u svom tekstu "Subotičanke neće u Niš. Poštujemo pravila" (videti priloženi isečak) nije verodostojno preneo naše Saopštenje. Reč "NEĆE" je u fokusu svega što je vezano za naš klub. Smatramo da je veoma nekorektno, čak perfidno, neobjavljivanje verodostojne informacije, tim pre što predsednik kluba, Zoran Arsić, nije dao nikakvu izjavu za medije.

Sportska javnost ima pravo da zna istinu o tome ko je doveo u pitanje kredibilitet i regularnost takmičenja Super lige Srbije za žene, i to svojom neprofesionalnošću, inatom i demonstriranjem sile jačeg, kompromitujući tako sve druge klubove, zanemarujući fudbalske propise, Statut FSS, Zakon o sportu, Zakon o udruženjima, te institucije kao što su Ministarstvo omladine i sporta i pravosuđe Srbije, a sve zbog neizvršavanja sudske odluke.

PRILOG: Demanti na tekst u Sportskom žurnalu