Organi FSS jači od države Srbije? REAKCIJA NA TEKST OBJAVLJEN U SPORTSKOM ŽURNALU
Postavio Admin: 23. 03. 2018.

S

portski žurnal nastavlja da objaviljuje tekstove koji nanose veliku štetu ugledu FS Srbije, ali i ugledu ŽFK Spartak. Pisac teksta, objavljenog u SŽ od 23.03.2018. pod naslovom "Spartak nije mogao da igra protiv Mašinca", jasno stavlja do znanja da nije poznavalac prilika, da nije upućen u materiju, te da nije dovoljno informisan o kakvom se fudbalskom skandalu radi.

Neupućeni autor piše: "Ne ulazeći u dopis Ministarstva, poštujući fudbalske propise, jedini koji mogu zabraniti odigravanje utakmice iz ovih razloga su organi FSS, a dok se ne donese konačna odluka u slučaju ŽFK Mašinac Trejs PZP, od strane nadležnih fudbalskih organa".

Zar je toliko teško shvatiti da je Ministarstvo omladine i sporta, odsek za inpekcijske poslove, ZABRANILO RAD ženskom fudbalskom klubu "Mašinac Trace PZP" što podrazumeva zabranu odigravanja svih utakmica na teritoriji Republike Srbije i da je Odluka KONAČNA.

Zašto je autor spornog teksta u uverenju da je ON (ili bilo koji organi FSS) IZNAD DRŽAVE?!?!
Zašto je MOS, odsek za inspekcijske poslove donelo rešenje o IZVRŠENJU?

Zato što je još 2. avgusta 2016. godine sportski inspektor doneo rešenje o privremenoj zabrani rada ŽFK Mašinac Trejs PZP, dok klub svoje funkcionisanje ne uskladi sa odredbama Zakona o sportu. S obzirom da usklađivanje sa Zakonom nije učinjeno ni do današnjeg dana, određeno je IZVRŠENJE donetog rešenja.

Još uvek nisu razjašnjeni motivi zbog kojih Fudbalski savez Srbije ODBIJA da se povinuje odluci nadležnog DRŽAVNOG organa i zbog čega mimo Zakona o sportu putem PRAVNOG NASILJA ugrožava regularnost takmičenja održavajući ŽFK "Mašinac Trejs PZP" u sistemu najvišeg ranga takmičenja!?!

PRILOG:Reakcija ŽFK Spartak na tekst objavljen u Sportskom žurnalu