DERBI: ZVEZDA - SPARTAK NAKON 6 GODINA BEZ PORAZA PRVI OZBILJNIJI IZAZOV ZA ŠAMPIONKE
Postavio Admin: 04. 05. 2018.

Publiku za Đurđevdan očekuje zanimljiva i rezultatski neizvesna utakmica. Zvezda ima uloga favorita, da li Spartak ima džokera u rukavu? Tabela ne odslikava realno stanje. Spartaku je zakinuto 6 pripadajućih bodova. Zbog protivpravnog nasilja Spartak će pravdu tražiti i pred međunarodnim institucijama.

Pred utakmicu sa Crvenom zvezdom šef stručnog štaba Spartaka se obratio sportskoj javnosti.

"Nepotrebno se podiže prašina oko naredne utakmice u Beogradu, koja u javnosti dobija dimenziju kao da je odlučujuća za preuzimanje liderske pozicije. Mi kao ekipa putujemo u Beograd rasterećeno i bez pritiska. Spartak u ovom trenutku ima otvorena dva postupka pred organima FS Srbije, za dve utakmice, iz kojih privremeno nije uknjiženo 6 bodova koji sleduju Spartaku na osnovu Odluka državnih organa R. Srbije. Trenutna tabela plej–ofa ne odslikava realno stanje i sportsku javnost dovodi u zabludu. Spartak neće odustati od svojih prava. Verujemo u pravdu i naše državne organe, ali ćemo svoja prava tražiti, ako treba, i u međunarodnim sportskim i pravnim institucijama.

Nema potrebe za podizanjem tenzija oko naredne utakmice. Očekujemo pravu derbi utakmicu gde će publika sigurno uživati. Blagu ulogu favorita prepuštamo domaćinima, ali i mi imamo svoje adute u koje verujemo." – istakao je Boris Arsić, prvi strateg šampionskog tima Srbije.