ODLOŽENO ODLAGANJE PITANJA BEZ ODGOVORA - INDICIJE O NEREGULARNOSTI?
Postavio Admin: 22. 05. 2018.

 

S

partak je uputio zahtev za odlaganje utakmice 6. kola plej-ofa pozivajući se na kontinuirano kršenje fudbalskih propisa od strane organa FSS koji rukovodi takmičenjem. Naime, Pravilnikom o fudbalskom takmičenju je regulisano da se utakmica NE MOŽE registrovati pre nego što proteknu rokovi za ulaganje žalbi, odnosno do donošenja konačne odluke po žalbama.

Na sajtu FSS prikazana je tabela kojom se sportska javnost dovodi u zabludu. Na toj tabeli Spartak je prikazan kao drugoplasirana ekipa pošto su prethodno Spartakovi rezultati umanjeni protivpravnim oduzimanjem bodova. Oduzimanje bodova po fudbalskim propisima nije moguće pre nego što se donese konačna odluka po žalbama koje su u toku.

U interesu regularnosti takmičenja i očuvanja integriteta takmičenja Spartak je blagovremeno od organa FSS zahtevao da se SPROVEDU sve konačne i izvršne odluke, a da se postupci koji su u toku OKONČAJU kako se proglašenje prvaka države ne bi dovelo u pitanje.

Odugovlačenje postupaka, nesprovođenje konačnih rešenja kao i druge aktivnosti kojima se usporava ili onemogućava rešavanje žalbi su indicije koje navode na sumnju da je u pitanju opstrukcija koja se vrši planski i smišljeno sa namerom da se jedan drugi sportski subjekat favorizuje sa krajnjim ciljem da mu se pokloni šampionska titula.

ZAŠTO FSS NAPRASNO ŽURI?

Dešavanja u finišu takmičenja poprimaju sve čudnije tokove. Pod okriljem mraka, sinoć u 23 časa, komesar naprasno zakazuje utakmicu mada je zakazivanje utakmice obaveza domaćina. Rok za zakazivanje nije istekao i nije postojala potreba da se komesar po slovu propisa meša u zakazivanje utakmice! Zašto je to učinio i zbog čega je zakazivanje izvršeno bez ikakve konsultacije sa klubom domaćinom (Spartakom)?!

ŠTA ĆE BITI SA ŠAMPIONSKIM PEHAROM?

Lep običaj nalaže da se šampionski pehar pobedniku uruči na poslednjoj takmičarskoj utakmici. A pobednik može biti ili Spartak ili Zvezda. Da li će FSS doneti pehar u Suboticu da ga uruči pobedničkoj ekipi? Podsetiću vas da Spartaku još uvek nije zvanično uručen šampionski pehar za prethodnu sezonu! Zašto?


Orsolya Vajda sa pobedničkim peharom turnira u Rimu