Izvinite, mesto u Evropi rezervisano je za NAJBOLJE!
Postavio Admin: 27. 05. 2018.


Dugo su "golubice" proslavljale zasluženu pobedu / Foto: ŽFK Spartak

 

S

tizale su i još uvek stižu reči podrške i čestitke fudbalerkama, stručnom štabu i upravi kluba na osvajanju devete šampionske titule. Sa ponosom ističemo da su naše bivše fudbalerke, sada internacionalke, još uvek srcem uz svoj bivši klub.

 

JEDNOM GOLUBICA - ZAUVEK GOLUBICA

Allegra Poljak, geografski najbliža Subotici, doputovala je iz Budimpešte kako bi sa tribina lično bodrila bivše saigračice. Reči podrške i čestitke uputile su Milena Nikolić iz Nemačke (Sand), Jelena Čanković iz Švedske (Växjö), Nevena Damjanović iz Danske (Fortuna Hjørring), Željka Radanović (Crna Gora). Spartakove fudbalerke u ovoj sredini usvajaju i pronose prefinjene "gospodstvene manire" i opravdavaju sve što klub ulagao u razvoj i unapređenje njihovog fudbalskog talenta. One su najbolji fudbalski emisari Srbije, kako u Evropi tako i šire. Beskrajno vam hvala, naše drage "golubice"...

SPARTAK JE SPARTAK

Značajnu podrušku sa tribina dao je i direktor FK Spartak Ždrepčeva krv, Dragan Đorđević. Radost još veća i još značajnija kada se zna da će i jedan i drugi fudbalski predstavnik sa imenom "Spartak", iz malog grada kao što je Subotica, učestvovati u nadmetanjima na evropskoj fudbalskoj sceni.
O dostignućima subotičkog sporta govorio je Nemanja Simović, prvi čovek u lokalnoj vlasti zadužen za subotički sport.
"Srećni smo svi. Ovih stotinjak devojčica mlađih kategorija su potvrda da će se dominacija ženskog fudbala i Subotice nastaviti i u narednom periodu. Pokušali su ove godine, da budem iskren, i nefudbalskim metodama da se Spartaku onemogući da ove godine osvoji šampionsku titulu, međutim i od toga smo bili jači. Moram da spomenem da je ovo jedna od najuspešnijih godina, kada je u pitanju subotički sport. Pored fudbalera i fudbalerke su se plasirale u evropski rang takmičenja. Odbojkaši, nedavno i rvači, osvajanjem titule učestvuju u Ligi šampiona. Dakle, imamo 4 predstavnika u evropskom rangu takmičenja i zaista je ovo jedna uspešna godina iza nas. Izuzetno sam ponosan, rekao sam to i prošle godine, ponavljam to i ove godine sa zadovoljstvom, one su ponos našeg grada." - rekao je Simović po završetku utakmice koju je pratio sa tribina sa svojom naslednicom.

BUDUĆNOST JE NJIHOVA

Posebno mesto i veliku zahvalnost na podršci zaslužuju fudbalerke mlađih kategorija Spartaka i njihovi treneri Renato Pirša i Boris Štetak. Devojčice nisu štedele svoje dlanove i glasne žice na tribinama. Po završetku utakmice su se pridružile slavlju na terenu i u svlačionicama, a kasnije su neke od njih nastavile slavlje sa svojim starijim koleginicama u ekskluzivnom subotičkom klubu SAX.

LIDER BEZ PREMCA

Kapitenka "plavih golubica" Violeta Slović, odmah po završetku utakmice, još uvek zadihana, izjavila je sledeće:
"Izuzetno teška utakmica. Bio je očekivano veliki pritisak na nama, ali devojke su danas iznele utakmicu na najbolji mogući način. Bile su svesne težine utakmice. Zvezda u prvih 25 minuta nije imala, a kasnije nije iskoristila svoje šanse. U poluvremenu smo uspele da se dogovorimo, da uđemo dosta hrabrije u drugo poluvreme i to se vidi po rezultatu. Iskoristila bih priliku da čestitam mojim saigračicama na osvojenoj tituli u jednoj izuzetno teškoj godini. Ali mi smo bile najbolje onda kada je bilo najteže. Donele smo gradu novu titulu. Pohvalila bih i Nemanju Simovića što je došao da nas podrži, i pre podne i popodne, tako da je ovo jedna lepa završnica fudbalske sezone."

HVALA SVIMA

Zahvaljujemo se zvaničnicima superligaških klubova koji su imali hrabrosti da "Spartaku" čestitaju osvajanje šampionske titule. Zahvaljujemo se znanim i neznanim simpatizerima i prijateljima kluba, između kojih izdvajamo Dejana Bergera, trenera ŽNK Osijek, šampionskog tima Hrvatske, koji je sa tribina pratio utakmicu.