PONOS GRADA SVEČANI PRIJEM FUDBALERKI U GRADSKOJ KUĆI
Postavio Admin: 29. 05. 2018.


Fudbalerke na prijemu u Gradskoj kući / Foto: RTV SUBOTICA

 

Deveta šampionska titula, od čega osam u nizu, bila je povod za svečani prijem fudbalerki Spartaka u Gradskoj kući, sedištu lokalne samouprave. Poziv je bio melem na ranu. Iza kluba je ostala jedna teška takmičarska sezona kojoj su dominirali bahatost i silovanje fudbalskih propisa. Nažalost, tome su kumovali upravo oni čija obaveza je da se bore protiv negativnih pojava u sportu. Klubu i nekoliko prethodnih godina nisu cvetale ruže. Velike probleme su pravili ljudi iz političkog miljea, nedorasli za odgovorne zadatke upravljanja gradom kao i za i rukovođenje sportom. Srećom došlo je do političke promene i sada vlada drugačija politička klima.

 

K

renuli smo jednom uzlaznom linijom. Uprava kluba zna koliko ste imali problema. Problem je bio i odlazak na utakmicu. Danas je ŽFK Spartak ravnopravni deo jednog velikog sistema, u kojem Sportski savez Subotice uredno reguliše plaćanje prevoza, vratili smo klubu njihove prostorije koje su nepravedno oduzete, budžet grada stalno raste, svakim danom stvaramo bolje preduslove za sportiste. - rekao je Nemanja Simović, član GV zadužen za sport i omladinu.

Da reči prvog čoveka u gradu zaduženog za sport nisu prazne priče potvrđuju činjenice koje niko ne može poreći. Čak četiri kluba sa imenom Spartak izborili su svoje mesto i pravo za učešće na evropskim takmičenjima.
Veliko mi je zadovoljstvo što će upravo ove godine u Nionu oba subotička fudbalska kluba biti prisutna na žrebu. Tako nešto se do sada nikada nije dogodilo u Srbiji, da iz istoga grada u istom sportu učestvuju dva kluba. Ispisana je prelepa stranica za fudbalsku istoriju Srbije i istoriju Sportskog društva Spartak. - istakao je Simović

U vašim vitrinama ćete pronaći jedan pehar koji sam sa zadovoljstvom pravio, ima već nekoliko godina da je prošlo, na njemu piše: "ponos grada". Kada želim da kažem nešto o ženskom fudbalskom klubu Spartak, a želim da to stane u dve reči to je svakako "ponos grada". - Nemanja Simović, član GV zadužen za sport i omladinu

 

ŽFK Spartak ove godine neće konkurisati kod UEFA za domaćinstvo kvalifikacione grupe Lige šampiona. Tokom leta na Gradskom stadionu će biti kao u košnici. Atletska staza će u potpunosti biti rekonstruisana. Podiže se kompletna travnata površina i kompletno uređenje drenaže. Postavlja se novi semafor, a kada sredstva dozvole Gradski stadion očekuje potpuna rekonstrukcija južne i severne tribine i sve to zahvaljujući ljudima iz političkog miljea koje interesuje grad Subotica i subotički sport, pre svega gradonačelnik Bogdan Laban i član GV Nemanja Simović.

S

portski direktor ŽFK Spartak, Bojan Arsić, zahvalio se gradonačelniku što pored mnogobrojnih obaveza upravljanja gradom nalazi vremena da se posveti unapređenju sporta. Bojan Arsić se u ime kluba posebno zahvalio JKP Stadion naglašavajući da JKP Stadion može svim gradovima da posluži kao uzor. U Subotici se potpuno ravnopravno tretiraju oba fudbalska kluba, i muški i ženski, upravo na onome na čemu UEFA insistira - na rodnoj ravnopravnosti. Takozvani "veliki klubovi", iz većih i bogatijih gradova, igraju na pomoćnim terenima, a ženski fudbal se tretira kao "trinaesto prase".

Ne mogu da ne spomenem Sportski savez grada Subotice koji je ove godine zaista bio uz nas. Imali smo sa njhove strane obezbeđene sve preduslove da stvaramo sportske rezultate i mi smo ih stvorili i time se na najlepši način odužili gradu. - rekao je Arsić. Sportski direktor ŽFK Spartak je u superlativu govorio o saradnji sa rukovodstvom FK Spartak Ždrepčeva krv. Bilo je mnogo detalja oko kojih smo sarađivali i besprekorno funkcionisali. Zaista moram da pohvalim rukovodstvo FK Spartak Ždrepčeva krv, njihovu operativu i logistiku. Veoma nam je značajna njihova podrška i pomoć bez kojih verovatno ne bismo ostvalili ovako dobre rezultate.

Video prilog: RTV SUBOTICA