GOLUBICE ZAPOČELE PRIPREME ZA LIGU ŠAMPIONA
Postavio Admin: 25. 06. 2018.

Prozivkom na Gradskom stadionu ŽFK Spartak je zvanično započeo pripreme za predstojeće izazove na evropskoj sceni - za kvalifikacioni turnir Lige šampiona. Ekipa "golubica" nije bila kompletna na prvom treningu jer je nekoliko članica seniorske reprezentacije dobilo produženi odmor.

 


Bojan Arsić, Zoran Arsić i Mirko Lazić / FOTO: Subotica.com

 

P

redsednik kluba Zoran Arsić je, između ostalog, rekao da se klub morao zahvaliti nekolicini igračica na njihovim uslugama. Nakon poslednje Skupštine klub svesno ulazi u reformu tima, sa drugačijom vizijom i strategijom.

Prvi put od igračica zahtevam da u godini jubileja daju svoj maksimum i da odbrane šampionku titulu. Klub će u organizacionom smislu učiniti sve da vam pomogne, ali je bitan vaš pristup i odnos prema igri i klubu. Sve igračice će dobiti priliku i treba da je iskoriste na najbolji način. Bez obzira na sve promene Spartak je uvek iz promena izazio jači i organizovaniji. - rekao je Zoran Arsić.

Bojan Arsić, sportski direktor kluba, je rekao da će ekipa prvih nedelju dana trenirati u Subotici, a potom se seli na planinsku lepoticu Srbije gde će odraditi bazični deo priprema. Nakon povratka planirana je serija prijateljskih utakmica sa klubovima iz okruženja na koje se Spartak tradicionalno oslanja.

Već su dogovorena dva prijateljska susreta sa našim sportskim prijateljima iz ŽNK "Osijek". Zatim utakmice sa dve mađarske ekipe DVTK iz Miškolca i MTK iz Budimpešte. Tačnije sa MTK ćemo odigrati generalku 2. avgusta, neposredno pred odlazak u Crnu Goru. Takođe smo planirali i odigravanje jedne utakmice lakšeg intenziteta, na pripremama na Zlatiboru. Još nam nije potvrđeno, ali planiramo da 18. avgusta odigramo i utakmicu sa Segedinom. - rekao je Bojan Arsić.


Kvalifikacije za Ligu šampiona se igraju u Podgorici (Crna Gora) od 7. do 13. avgusta. Osim Spartak i domaćina Breznice, učestvuju Bazel iz Švajcarske i izraelski Kairat nad kojim je u prošlogodišnjim kvalifikacija Spartak trijumfovao.