SREBRO U PRVOM ZVANIČNOM NASTUPU MEĐUNARODNI TURNIR ZA SENIORKE, DUBOVAC 2018.
Postavio Admin: 23. 07. 2018.


ŽFK Spartak B tim - odskočna daska do šampionske ekipe

 

ODLIČAN NASTUP B TIMA

U

subotu, 21.07.2018. održan je celodnevni fudbalski turnir za seniorke u Dubovcu kraj Kovina. Turnir u Dubovcu organizovan je po 3. put, a ove godine je dobio međunarodni predznak zbog učešća ekipe iz BiH. Na turniru je nastupilo 6 ekipa koje su bile podeljene u dve grupe, a konačna tabela po grupama je izgledala ovako:

Grupa A:
1. ŽFK Spartak B (Subotica), 4 boda
2. ŽFK Radnički 1923 (Kragujevac), 4 boda
3. ŽFK Jedinstvo (Dubovac), 0 bodova

Grupa B:
1. ŽFK Požarevac (Požarevac), 6 bodova
2. ŽFK Lokomotiva (Brčko, BiH), 3 boda
3. ŽFK Zemun (Zemun), 0 bodova

U utakmici za 5. mesto Jedinstvoje bilo bolje od mlade ekipe Zemuna. Za 3. mesto Radnički je savladao Lokomotivu, a Požarevac je u finalu bio bolji od ŽFK Spartak B.

Rezultati Spartakovih utakmica:
ŽFK Spartak BŽFK Jedinstvo (2. liga Srbije) 4:1 (2:1). Strelci: Jelena Maksimović (2), Natalija Obradović (1) i Kristina Nađ (1)
ŽFK Spartak BŽFK Radnički 1923 (Super liga Srbije) 2:2 (1:1). Strelci: Natalija Obradović i Dajana Mihajlović (K.U.)
ŽFK Spartak BŽFK Požarevac (Super liga Srbije) 1:3 (1:1). Strelac: Jelena Maksimović

Spartakova golmanka Dajana Mihajlović proglašena je za najbolju golmanku turnira.

KORAK BLIŽE ŠAMPIONSKOM TIMU

S

obzirom da se B ekipa Spartaka ove jeseni uključuje u takmičenje u Drugoj ligi, dodatno iskustvo će mladim fudbalerkama biti dragoceno. Prvi zvaničan nastup B ekipe može se oceniti kao veoma uspešan.

Za B tim su nastupile:
Dajana Mihajlović (K), Maja Molnar, Kristina Nađ, Emina Pervanović, Georgina Pataki, Sara Stopić, Staša Đokić, Anđela Marković, Teodora Marki, Natalija Obradović i Jelena Maksimović. Igrale još: Maljan Anđela, Milica Glumac, Aleksandra Milovanović i Maja Distl. TRENER: Renato Pirša

Ekipa je još na letnjoj pauzi i bila je oslabljena neigranjem 5 važnih igračica. Sve fudbalerke su na ovom turniru ispunile moja očekivanja, jer su pre svega u punom svetlu prikazale svoj talenat, a u tehničko-taktičkom smislu pokazale da mogu da ispune većinu zahteva u igri i protiv mnogo starijih i iskusnijih igračica i ekipa. Međutim, ono što posebno želim istaći, jeste borbenost i timski duh koje su devojke pokazale u sve tri utakmice, pogotovo protiv dve seniorske ekipe iz Super lige. Nikoga ne bih posebno isticao. Sve igračice su ispunile svoje zadatke i dokazale se na terenu. Pravi cilj ovog turnira jeste da igračice pokažu koliko mogu i koliko vrede, a to je prva stvar koja je važna za izgradnju samopouzdanja na putu razvoja igrača za naš šampionski tim. - rekao je trener Renato Pirša.