PRILIKA NA KOJU SE ČEKA GODINU DANA KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA
Postavio Admin: 06. 08. 2018.

 

Nakon pauze i čekanja od godinu dana, subotičke "plave golubice" su dobile novu priliku da se izbore za plasman među 32 najbolja tima Evrope.

 

S

partak će svoju šansu potražiti na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u okviru 5. grupe. Turnir se igra u Podgorici od 7. do 13. avgusta. Direktni konkurenti su domaćin Breznica, izraelski Qiryat Gat i Bazel iz Švajcarske.

Spartakove "golubice" danas putuju za Podgoricu sa aerodroma "Nikola Tesla". Uveče je uobičajeni tehnički sastanak, a sutra ih očekuje prvi meč protiv Izraelki. Utakmica počinje u 17:00 časova. Može se direktno pratiti putem tekstualnih poruka preko sajta UEFA

Predsednik kluba Zoran Arsić kaže da je uprava kluba obezbedila sve preduslove za prolazak u narednu takmičarsku fazu, ali da će prolazak zavisiti isključivo od zalaganja fudbalerki, kao i od takmičarske sreće.

Nakon prve faze bazičnih priprema, koje su golubice odradile na Zlatiboru, odigrano je 5 kontrolnih utakmica. Stručni štab je morao u kratkom vremenu da uskladi podmlađen i izmenjen igrački sastav. Rezultati kontrolnih utakmica, iz kojih je Spartak izlazio kao pobednik, nagoveštavaju da "golubice" nisu bez šansi za prolazak u višu takmičarsku fazu.

Na ovu priliku su čekale godinu dana, konačno je došlo vreme da je iskoriste.