Pripreme mladih "golubica" VELIKE AMBICIJE SA MALIM FUDBALERKAMA
Postavio Admin: 12. 08. 2018.

 

Dok se šampionke Srbije bore za prolazak u elitniji rang Lige šampiona, njihove mlađe naslednice ne sede skrštenih ruku. Vredno treniraju i pripremaju se za predstojeću takmičarsku sezonu. Ambicije uprave kluba nimalo nisu skromne. Sve ekipe sa imenom Spartak treba predstojeću sezonu da završe na poziciji broj jedan.

U kojoj meri je takva ambicija izvodljiva, pitali smo za mišljenje trenera najmlađih "golubica", Renato Piršu.

Konferencije klubova Razvojne lige mlađih kategorija Srbije za žene, grupa "Sever", zakazana je za 17. avgust. Tada ćemo znati tačan sastav klubova koji će učestvovati u takmičenju, a obaviće se i izvlačenje takmičarskih brojeva.
Rezultat u Razvojnoj ligi nije naš primarni cilj. Cilj je da devojčice pravilno savladaju tehničke i motoričke veštine i da ih pripremimo za izazove koji će ih čekati u B timu. U toj fazi takmičenja se više radi na taktičkim zamislima. Razvojna liga nam je pokazala da imamo dobre, vredne i talentovane devojčice koje će od ove sezone zaigrati u B timu. Ne mogu unapred da prognoziram njihov plasman, ali sam siguran da će mnoge od njih, ukoliko nastave vredno da treniraju, zaslužiti svoje mesto u seniorskom timu.

Slabije ali ne inferiorne

Juče je kombinovani sastav (Razvojna i B tim) mladih "golubica" odigrao trening utakmicu protiv dečaka, podmlatka Spartaka. Godište dečaka nije bilo najprimernije uzrastu devojčica, pa se njihova superiornost koju su dobili od majke prirode, snaga i brzina, odrazila na rezultat. Ali narodna izreka kaže da u svakom zlu ima i neko dobro. Shvatile su neke od devojčica da, ako već ne mogu biti brže i jače od dečaka, onda mogu biti mudrije. U intelektualnom smislu priroda nije pravila nikakvu razliku. Svesni svoje fizičke superiornosti neki dečaci su samouvereno ulazili u driblinge, ali su ih omalena Maja Rajić i snalažljiva Kristina Nađ par puta "otresle" i "preveslale" što je izazvalo buru oduševljenja među saigračicama, ali i zaslužene aplauze sa protivničke klupe.

Danas devojčice iz Razvojne lige igraju kontrolnu utakmicu u Srbobranu, a za kadetkinje su u planu utakmice protiv mađarske ekipe St. Mihály iz Segedina i novosadske ŽFK Vojvodina. O utakmici Spartakovih kadetkinja protiv Kanađanki iz FC Warriors, već smo informisali OVDE.