Sprema se nova generacija šampionki
Postavio Admin: 10. 09. 2018.


Spartakov kapital za budućnost

 

Početak prvenstva u Drugoj i u Razvojnoj ligi Srbije do sada je dva puta bio odložen, ali mlade "golubice" nisu sedele besposlene. U potpunosti je zaokružen pripremni period i buduće šampionke spremno dočekuju skori početak takmičenja.

 

HRABRA ODLUKA SA VIZIJOM

A

nalizirajući prethodnu sezonu Skupština kluba je shvatila da treba pristupiti reorganizaciji igračkog kadra, a da se akcenat mora stavi na najmlađe fudbalerke u koje vredi investirati. Uprava kluba je izrazila želju da sve ekipe sa imenom Spartak predstojeću takmičarsku sezonu završe na poziciji broj jedan.
Da bi tako nešto bilo moguće krajem juna je organizovan i sproveden kamp za najtalentovanije devojčice. Otišlo se i korak dalje. Čak 8 devojčica, koje po uzrastu najbrže mogu konkurisati za seniorski tim, pozvano je na zajedničke pripreme sa seniorskim timom na Zlatibor. Među pozvanima bile su Zorana Abraham, Vanja Petrović, Georgina Pataki, Jelena Maksimović, Natalija Obradović, Staša Đokić, Marija Rajić i Kristina Nađ. Po završetku ovih priprema na spisak seniorki dodato je ime Zorane Abraham.

METEORSKOM BRZINOM DO USPEHA

N

akon selektiranja za izabrane devojčice je otpočelo dinamično leto. Treninzi, utakmice, turniri postaju deo njihove svakodnevnice. Trenerski trojac: Renato Pirša, Boris Štetak i Teodor Stančić, osim osnovne tehničke obuke i razvoja fizičkih i motoričkih sposobnosti, posebno su vodili računa da motivišu timski duh i zajedništvo, da devojčicama uliju samopouzdanje, da neguju hrabrost i borbenost.
Kontrolne utakmice su ubrzo pokazale da je izbor devojčica bio izvrstan. Pokazale su da su vredne i poslušne, da mogu mnogo i da vrede mnogo...

MIŠLJENJE STRUKE

O

no što želim naglasiti jeste da smo tokom leta odradili zajedničke prirpeme kadetkinja i pionirki u trajanju od mesec dana. Zahvaljajući angažovanju Zorana Arsića, predsednika Spartaka, za sve devojčice koje nisu iz Subotice obezbeđeni su preduslovi kako bi sve mogle trenirati zajedno. Najveći benefit ovih priprema jeste veliki broj odigranih utakmica, od kojih su čak četiri odigrane sa dečacima. Jako sam zadovoljan njihovim napretkom. Stekle su samopouzdanje, igraju dominantno i uopšte su svoj igrački potencijal podigle na jedan viši nivo. - zaključio je trener Renato Pirša.

UTAKMICE

S

vojom igrom i zalaganjem buduće šampionke su na sebe skrenule pažnju od šefa stručnog štaba seniorske ekipe, pa do članova uprave kluba. Osim 4 trening utakmice sa dečacima kadetkinje su imale i svoj prvi zvaničan nastup na turniru u Dubovcu, odigranom krajem jula, na kojem su zauzele odlično drugo mesto. Opširnije
Kombinovani sastav Spartakovog podmlatka, kadetkinje i pionirke, odigrao je prijateljsku međunarodnu utakmicu protiv kadetkinja iz FC Warriors iz Edmontona u Kanadi. Spartakove devojčice su tokom cele utakmice bile bolje, ali su starije i iskusnije Kanađanke u poslednjim minutima uspele da postignu tri gola i preokrenu rezultat u svoju korist (4:3). Opširnije

NAPLATA DUGA SA KAMATOM

S

Višegodišnja sportska saradnja sa Osijekom prevagnula je da se završna provera obavljenih priprema izvrši u Osijeku. Podsećamo vas da se prvi susret kadetkinja Spartaka i Osijeka odigrao sredinom februara u Osijeku. Kadetkinje domaćeg tima su tada bile superiorne i ubedljivo pobedile sa 6:1. U drugom susretu, odigranom krajem juna u Subotici, Osječanke su ponovo bile bolje za "petardu" (5:0).

U trećem susretu odigranom juče (9. septembar 2018.) u Osijeku, kadetkinje Spartaka su konačno bile bolje od svojih rivalki i slavile pobedu rezltatom 3:6. Na stadionu "zečica", na osiječkoj Mačkamami, zavladala je opšta tišina - muk. Roditelji, klupa, gledaoci, svi su u šoku. Ne veruju svojim očima. Golubice precizne k'o švajcarski sat, igraju brzo i lako. Njihov trud tokom leta se pokazao zlata vrednim. Posebno se istakla Jelena Maksimović, a čestitke, naravno, zaslužuju sve igračice.

U-17: ŽNK Osijek – ŽFK Spartak 3 : 6 (2:4)
Strelci: Maksimović (3., 19. i 50. minut), Obradović (25’), Petrović (27’) i Đokić (60’)
Nastupile: Andjela Trkulja (Kristina Fodor od 60. min.), Teodora Marki, Mina Knežević, Georgina Pataki, Sara Stopić, Marija Rajić (Mila Kozlica od 55. min.), Jelena Maksimović (Maja Distl od 50. min.), Natalija Obradović, Vanja Petrović (Dajana Lazarević od 55. min.), Staša Đokić i Anđela Maljan.

MALE FURIOZNE FURIJE

I

stoga dana (9. septembar 2018.) utakmicu su odigrale najmlađe "golubice" koje igraju u Razvojnoj ligi Srbije. U prvom međusobnom susretu odigranom krajem juna u Subotici bile su tesno poražene od Osiječanki sa 2:1.
U ovom drugom susretu o igri najmlađih može se govoriti samo u superlativu. Igrale su maestralno, timski, nisu bile sebične, napadale su kao furije u talasima sa svih strana. Bila je to lepa demonstracija totalnog fudbala. Sa četiri gola se istakla Monja Jošić.

U-15: ŽNK Osijek – ŽFK Spartak 1 : 11 (0:5)
Strelci: Marković (2., 18. i 41. minut), Ademi (14’), Jošić (23., 25., 48. i 58.), Gaković (38. i 42.), i Lekić (60.)
Nastupile: Nikoleta Praštalo (Martina Kujundžić od 31. min), Jovana Gabrić (K), Maja Molnar, Tamara Ivković Ivandekić, Milica Gaković, Dušica Lekić, Anđela Radonjić, Darisa Ademi (Talia Šami od 23. min), Milica Maljković, Anđela Marković i Monja Jošić.