USVOJENA ŽALBA: Spartaku nova 3 boda
Postavio Admin: 16. 11. 2018.
Pirova pobeda Mašinca

K

omisija za žalbe FS Srbije je na sednici održanoj dana 09.11.2018.godine razmatrala žalbu ŽFK “Spartak” iz Subotice izjavljenu na Odluku Komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene od 03.10.2018.godine i jednoglasno donela ODLUKU:

USVAJA SE ŽALBA ŽFK “Spartak” iz Subotice izjavljena na odluku Komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene br. 20-1832/1 od 03.10.2018.godine, kojom je utakmica 4. kola Super lige Srbije za žene ŽFK MAŠINAC TRACE PZP – ŽFK SPARTAK od 15.09.2018. godine registrovana postignutim rezultatom 2:0 u korist ŽFK Mašinac Trace PZP, pa se ista preinačuje i utakmica registruje službenim rezultatom 3 : 0 (par-forfe) u korist ŽFK “Spartak” iz Subotice, na osnovu čl. 63, stav 3. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima.

ŽFK “Spartak” je blagovremeno uputio žalbu Komesaru za takmičenje Super lige Srbije za žene sa zahtevom da se pomenuta utakmica registruje službenim rezultatom zbog nepravilnog nastupa igračice Stanković Mime za ŽFK Mašinac Trace PZP, koja nije imala pravo nastupa na osnovu Pravilnika o sudijama i suđenju (čl. 21 stav 2.) kojim je definisano da sudije Super i Prve lige Srbije ne mogu biti aktivni igrači bilo kog ranga takmičenja.

Komisija za žalbe FS Srbije, razmatrajući kompletne spise predmeta, utvrdila da igračica Stanković Mima nije imala pravo nastupa za ŽFK Mašinac Trace PZP na pomenutoj utakmici te je na osnovu člana 63. Stav 3. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima odlučila kao u izreci.

ŽFK “Spartak” očekuje da će ubrzo na osnovu izvedenih dokaza biti ukunuta još jedna nefudbalska odluka sa prvenstvene fudbalske utakmice 9. kola Super lige Srbije za žene koja je selektivno izabrana od strane Komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene i registrovana službenim rezultatom 0:3 u korist ŽFK ”Sloga” (iako na utakmicu niko nije uložio žalbu), a u regularnom toku je ŽFK “Spartak” porazio ŽFK “Sloga” rezultatom 5:0.

Nakon odluke Komisije za žalbe FS Srbije Spartak se učvrstio na čelnoj poziciji prvenstvene tabele dok je Mašinac sa treće pao na četvrtu poziciju.