Dobre učenice i sportistkinje za primer PREDSTAVLJAMO MLADE TALENTE
Postavio Admin: 16. 12. 2018.

Zimski pejzaž u Subotici: Natalija i Georgina

 

Kao što smo obećali nastavljamo sa predstavljanjem mladih fudbalerki Spartaka. Ovoga puta predstavljamo Nataliju Obradović i Georginu Pataki. Izbor njih dve nije slučajan, a evo i razloga.

 

E

kipa OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Subotice je u kategoriji učenica osnovnih škola osvojila 3. mesto na Republičkom prvenstvu u futsalu koje je održano u Čačku 13. i 14. decembra. Okosnicu subotičke ekipe činile su tri devojčice članice ŽFK Spartak: Natalija Obradović, Georgina Pataki i Marija Rajić.
Ekipu su predvodili nastavnici fizičkog obrazovanja Siniša Repija i Klara Kiš.

 


Ekipa OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".
Gornji red: Maja, Aleksandra, Nevena, Natalija i Georgina.
Donji red: Mirela, Anastasija, Marija, Maša i Ana.

 

Ostaje nada da će uspešan nastup OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" biti motivacija osnovnim školama da u svojim sredinama neguju ženski fudbal, a pre svega dodatna motivacija za devojčice da krenu stopama ovih uspešnih mladih sporistkinja.

 


Natalija, Marija i Georgina

 

Natalija Nata Obradović je fudbal počela trenirati sa 7 godina u FK "Budućnost", u rodnom Banatskom Brestovcu. Nakon odličnih igri u Razvojnoj ligi usledila je pozivnica za Spartakov selektivni kamp na kojem je potvrdila svoje kvalitete. Odlične fizičke predispozicije bile su pozivnica da sa još 7 devojčica bude na pripremama sa seniorskom ekipom Spartaka na Zlatiboru. Natalija igra na poziciji centarfora i aktuelnu polusezonu je završila kao drugi strelac lige sa 25 postignutih golova.

Georgina Gegi Pataki igra fudbal od svoje devete godine, a prve korake je načinila u FK Senta. Ubrzo se priključila fudbalskoj školi ŽFK Spartak i uspešno nastupa u Razvojnoj ligi. Takođe je bila na pripremama sa seniorskom ekipom na Zlatiboru i već ta činjenica govori u prilog da je pred Georginom lepa fudbalska perspektiva. Igra na poziciji zadnjeg veznog, ali je spretna i kao ofanzivac o čemu svedoči 7 postignutih golova u aktuelnoj polusezoni. Georginu krase hrabrost i agilnost.

S. M.


Natalija Obradović i Georgina Pataki