ŽFK Spartak je najbolji sportski kolektiv Subotice TRADICIONALNA GODIŠNJA NAGRADA
Postavio Admin: 22. 12. 2018.

 

Kalendarski završetak godine je tradicionalna prilika da se napravi presek i sažmu sportski uspesi u godini na izmaku, a nakon toga i da se proglase najbolji od najboljih. Tako je i Subotica, kao i prethodnih godina, izabrala najbolje sportiste i sportske kolektive za 2018. godinu.

 

A

kciju proglašenja najboljih sportista zajednički sprovode Grad Subotica, Sportski savez Subotice i nedeljnik "Nove subotičke novine", a žiri je sastavljen od sportista, bivših dobitnika ovog značajnog priznanja.

Upravo činjenica da najbolje pojedince i sportske kolektive biraju prethodni dobitnici priznanja "Sportista godine", a na osnovu utvrđenih kriterijuma, ova nagrada ima veći značaj i težinu.
Podsetićemo vas da nije uvek bilo tako. Prethodna politička garnitura nije marila za pravila i merila na osnovu kojih bi proces odlučivanja bio transparentan. Kada je reč o ŽFK Spartak odluka se donosila ad hok, na osnovu političke odluke pojedinaca koji sa sportom nemaju blage veze. Zbog toga je ŽFK Spartak odbio da primi nagradu za 2015. godinu.

U ovogodišnjoj akciji "Sportista godine", stručni žiri je na osnovu utvrđenih merila izabrao po deset najboljih sportista, mahom iz pojedinačnih sportova, u svakoj od sledećih kategorija: pioniri, juniori i seniori. Žiri je, takođe, izabrao 3 najbolja sportska kolektiva, a veoma je važno da su dodeljena i posebna priznanja za sportiste pojedince i kolektive koji se ne uklapaju u prethodne kategorije. Naravno, žiri nije zaboravio ni značajne jubileje pojedinca i sportskih kolektiva čije vitrine će krasiti zaslužena priznanja.

Svečano proglašenje i dodela priznanja "Sportista godine" će se održati 27. decembra (četvrtak), sa početkom od 18 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.
U kategoriji sportskih kolektiva za najbolji je proglašen Ženski fudbalski klub Spartak, a slede, FK Spartak Ždrepčeva krv i Muški odbojkaški klub Spartak.

 

Prethodno (13. decembra 2018.) je Sportsko društvo železničara Spartak proglasio najbolje za 2018. godinu. U konkurenciji seniorki nagrada je uručena Violeti Slović, kapitenki ŽFK Spartak.

Pogledajte video sa uručenja priznanja Violeti Slović: