Ne menja se tim koji pobeđuje ŽFK SPARTAK ODRŽAO IZBORNU SKUPŠTINU KLUBA
Postavio Admin: 28. 12. 2018.


Gosti, članovi Skupštine i zainteresovani građani

 

ŽFK Spartak je sinoć (četvrtak 27. decembar 2018.), u konferencijskoj sali "Vermeš" u restoranu "Mala Gostiona" na Paliću, održao svoju redovnu radnu, a nakon nje i izbornu sednicu Skupštine kluba.

 

O

d pozvanih gostiju Skupštini su prisustvovali Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Nemanja Simović, član GV zadužen za sport i omladinu, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Tadija Stantić, sekretar Gradskog fudbalskog saveza Subotice kao i veliki broj zainteresovanih građana i predstavnika lokalnih medija.

U ime prisutnih gostiju Skupštini kluba se inspirativnim govorom obratio Nemanja Simović.

 

Na redovnoj radnoj sednici članovi Skupštine su usvojili zapisnik sa prethodnog zasedanja Skupštine kluba koja je održana 31. maja 2018. godine. Nakon usvajanja zapisnika Zoran Arsić, predsednik kluba, je podneo izveštaj o radu, kao i finansijski izveštaj za prethodnu takmičarsku godinu. Skupština je jednoglasno usvojila podnete, izveštaje, a takođe je usvojen i okvirni finansijski plan za programske aktivnosti kluba za takmičarsku 2019/20. godinu.

 

Ne menja se tim koji pobeđuje

Na izbornoj sednici kluba nije bilo iznenađenja. Zoran Arsić je ponovo jednoglasno izabran za predsednika kluba za naredni mandatni period, a takođe jednoglasno je potvrđena i većina ostalih mandata.

U novom sazivu klubom će rukovoditi:
Predsednik kluba: Zoran Arsić
Potpredsednici: Mirko Lazić, Željko Džakula i Veroslav Đurović
Članovi Izvršnog odbora: predsednik i potpredsednici kluba, Marija Dinić, Violeta Slović, Radomir Čurović, Dario Petrekanić i Boris Jošić.

Teze iz izlaganja Zorana Arsića

Klupski ciljevi u 2019. godini su isti kao i prethodnih godina, a to su; odbrana šampionske titule, osvajanje nacionalnog Kupa i plasman u Ligu šampiona sa željom da se granica uspeha pomeri i da se klub plasira u 1/8 finala.

U narednom periodu ŽFK Spartak pristupa projektu osmogodišnjeg plana i programa razvoja kluba u skladu sa novom vizijom razvoja fudbala u Srbiji. Poseban akcenat se stavlja na afirmaciju i promociju najmlađih kategorija devojčica sa ciljem da one u doglednoj budućnosti budu okosnica Spartakovog tima u kojem neće biti igračica iz inostranstva. Za realizaciju ovih ciljeva klub će usmeriti značajna materijalna sredstva u razvoj najmlađih kategorija.

Klub će i dalje biti mobilizator svih produktivnih fudbalskih snaga u Srbiji, koji bi trebalo da obaveže sve fudbalske poslenike na kreativnu, disciplinovanu i dugoručnu akciju sa ciljem unapređenja rodne ravnopravnosti, poboljšanja uslova i eliminisanje svih vidova diskriminacije žena u sportu.

Klub će i dalje insistirati da izbor fudbalskih poslenika bude zasnovan na struci, etici i nauci kao preduslovima za postizanje dobrih rezultata.

Klub se zahvaljuje svim medijima na afirmaciji ženskog fudbala, ali ovoga puta se posebno zahvaljuje novinaru Nikoli Stantiću i uredništvu lista "Nove Subotičke novine" koji su nesmotreno izostavljeni u pozdravnom govoru.