Golubice proslavile uspešan završetak godine SLEDI ZIMSKA PAUZA
Postavio Admin: 28. 12. 2018.


Nevena Damjanović, Nemanja Simović, Violeta Slović i Milena Nikolić

 

Tekuća godina, koja je na izmaku, biće za ŽFK Spartak višestruko obeležena predznakom za superlativ. Bila je ona istovremeno najteža, najneizvesnija, najambicioznija, najtrofejnija i najuspešnija godina za klub. Od bede i očaja, koju su nam pojedinci namenili, klub se uzdigao do neslućenih visina.

 

Ali nećemo govoriti o ružnim stvarima pošto lepih imamo napretek. Najmlađe "golubice" su zaposele pobednički tron u Razvojnoj ligi Srbije, u grupi "Sever". Seniorke ne silaze s trona bezmalo celu deceniju. Iako klub nakon poraza od Bajerna iz Minhena ni ove godine nije uspeo da prekorači prag 1/8 UEFA Lige šampiona, uspesi na međunarodnom planu su impresivni. Osvojile su "golubice" jak međunarodni turnir u Španiji, u pripremnim utakmicama pobedile sve rivalke, a kroz kvalifikacije su protutnjale bez primljenog gola, a drugima su podarile deset. Uspehe "golubica" i njihovog stručnog štaba prepoznali su relevantni faktori. Stižu pohvale sa raznih strana, vitrine sa trofejima se pune i eto dovoljno dobrih razloga da se vredne "golubice" nagrade za reke prolivenog znoja.

 

U

"Maloj gostioni" na Paliću upriličeni su svečani koktel i večera za članice seniorskog tima, za stručni štab, za sve mlađe selekcije i njihove roditelje, za predstavnike medija i goste iz sportskog i političkog miljea, a među njima je bila i veteranka Monika Tot, Spartakova legenda. Posebna draž na ovom druženju pripada specijalnim gošćama, bivšim igračicama Spartaka, sada fudbalerkama evropskog formata. Ističemo Nevenu Damjanović (Sporting, Portugal), Milenu Nikolić (Sand, Nemačka), Allegru Poljak (Ferencvaroš, Mađarska) i Marinu Bradić (univerzitet, USA). Za ljubav Spartaku su prevalile par hiljada kilometara kako bi podele trenutke radosti sa svojim bivšim saigračicama i na tome smo im veoma zahvalni. Padali su tu zagrljaji i poljupci, omakla se i poneka suza radosnica, a onda je počela igranka bez prestanka.

Po količini utrošenih kalorija najmlađe "golubice", pionirke i kadetkinje, su svima jasno stavile do znanja da se na njih mora ozbiljno računati u budućnosti, i to u svakom pogledu. Članovi uprave kluba, oni sa drugačijim muzičkim ukusom ili osetljivijeg slušnog aparata na decibele, iz prikrajka su uživali u prelepom ambijentu.

Lepo je biti pobednik i zato, drage naše "golubice", nemojte zaboraviti ovo veče i potrudite se da vaši rezultati budu odgovarajući, da sa radošću obeležavate završetke nekih budućih godina.